Klassisk startmeny er tilbake!


Er du misfornøyd med startmenyen i Windows 10 finnes flere alternativer. Open Shell er en gratis app som er utrolig enkel å bruke. Du kan få tilbake den klassiske startmenyen slik den er i Windows 7.

Les også: Windows 10 triksene

Open Shell er en videreutvikling av appen Classic Shell som ble lagt ned i desember 2017 – den nye appen fungerer like bra som den gamle.

Open Shell

Du finner Open Shell på github.com (OpenShellSetup_4_4_131.exe), godkjenn lisensavtalen og installer. Klikk til slutt på Finish-knappen for å fullføre installasjonen.

Veldig enkelt å bruke

Neste gang du klikker på startknappen i Windows får du opp et vindu som ligner veldig på vinduet du får med Open Shell. Du trenger bare å klikke på OK-knappen for å foreta valget «Windows 7 Style», som er standardvalget.

Hvis du klikker på startknappen en gang til får du opp den klassiske startmenyen slik den er i Windows 7. Ønsker du å endre på dette på et senere tidspunkt kan du søke etter «Open Shell» via søkevinduet i Windows og klikke på «Classic Start Menu Settings» – da får du opp vinduet hvor du kan velge hva slags startmeny du ønsker å ha.

Du kan forresten klikke på startmenyen og velge «Start-meny (Windows)» og du får da opp startmenyen slik den er i Windows 10.

Avansert mulighet

Open Shell har avanserte innstillingsmuligheter for dere som ønsker dette. Klikk på «Show all settings» og du får da tilgang til masse faner med mange innstillingsmuligheter.

Falsk virusvarsel

Vær oppmerksom på at det er mulig at Windows Defender reagerer på Open Shell, men dette er overreaksjon, det vil si en falsk reaksjon. Det er slett ikke første gangen Windows Defender reagerer på programmer som ikke Microsoft lager. Du kan imidlertid gjøre et unntak i Windows Defender – les mer i vår artikkel.

Det er enkelt å angre

Synes ikke du Open Shell er et kjekt program likevel kan du på en enkelt måte avinstallere programmet via Start, Kontrollpanel og Programmer og funksjoner. Klikk på Open Shell og Avinstaller og klikk på Ja for å bekrefte valget. Du får da tilbake startmenyen slik den var før installasjon av Open Shell.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.