WordPress 5.2 er klar

WordPress 5.2 er nå klar for nedlsting. Denne gangen dreier det seg om bedre sikkerhet, feilsjekk og bedre kompatibilitet.

Les også: WordPress-skolen

Bedre feilsjekk

Blant nyhetene er verktøy for å fikse problemer. Verktøyene Site Health Check og PHP Error Protection har fått nye funksjoner som kan brukes til å fikse problemer med tema eller utvidelse.

Videre skal WordPress sjekke automatisk om noen av utvidelsene du bruker er ikke kompatibel med nåværende PHP-versjon. Dersom du prøver å installere en utviselse som ikke er kompatibel vil du ikke kunne installere den.

Slik oppdaterer du WordPress

Det skal etter hvert dukke opp en lenke i kontrollpanelet i WordPress som gjør det mulig å oppdatere til versjon 5.2. Hvis ikke denne lenken dukker opp kan du klikke på Oppdateringer-menyen øverst til venstre.

Hvis ikke oppdater-lenken dukker opp kan du enten bare vente – den vil kommer etter hvert, eller du kan laste ned nyeste WordPress fra wordpress.org. Men, som sagt, det er enklere å bare vente på at du ser oppdater-lenken, fordi da skjer oppdateringen automatisk.

Skuffelse

Vi må innrømme at vi er skuffet over at med en såpass stor oppdatering at redigeringsverktøyet ikke er blitt oppdatert denne gangen. I hvert fall blir ikke dette nevnt i oversikten over nyhetene. Dette betyr egentlig at utviklerne anser nå redigeringsverktøyet som ferdig feilsjekket. Vi opplever at Gutenberg fortsatt er ustabilt, men vi mistenker at denne delen av WordPress ikke blir bedre enn dette, altså noe man må leve med.

Hva mener du? Er du fornøyd med WordPress? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen!

Kilde: wordpress.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *