Et fantastisk tekstprogram – helt gratis

notepad_pluss_pluss0

Tekstprogrammet Notepad++ er et av de beste på markedet, pakket med nytte funksjoner og programmet er helt gratis.

Driver du med programmering eller koding, og trenger et tekstprogram, som både kan skreddersys, noe som er avansert nok, og i tillegg er helt gratis? Da bør du prøve Notepad++. Dette programmet kan også anbefales for brukere som rett og slett ønsker et bedre alternativ til Notisblokk.

Notepad++ er et gratis program som er basert på åpen kildekode, og er et av de mest populære alternativene for tekstprogrammet Notisblokk i Windows.

Notepad++ byr på langt flere muligheter enn Notisblokk, og brukes av mange programmerere og kodere, grunnen til dette er rett og slett at programmet er tilrettelagt for denne brukergruppen. Programmet er i tillegg raskt å jobbe med.
Funksjoner

Dette er bare noen av funksjonene Notepad++ har å by på:

  • Fanebasert brukergrensesnitt.
  • Bokmerkesystem.
  • Makromulighet.
  • Zoom-mulighet.
  • Koder med ulike farger.
  • PCRE-drevet søk og erstatt mulighet.
  • Innebygd Document Map som gjør det enklere å navigere i et langt dokument.
  • Autofullfør på flere nivåer, både for vanlig tekst, koder og parametere.

Det gir også muligheten til å skreddersy grensesnittet, både for deg som foretrekker et minimalistisk programvindu, og deg som ønsker mer avanserte valgmuligheter.

Tillegg

Som om ikke dette var nok, så har Notepad++ et innebygd system for tilleggsfunksjoner, som gjør at antall funksjoner kan bli enda større.

Du finner systemet via Tillegg, Plugin Manager, Show Plugin Manager:

notepad_pluss_pluss_plugins1

Du finner tilgjengelige utvidelse under «Available»-fanen, og de som allerede er installert finner du under «Installed»-fanen.

Du kan eventuelt installere flere tillegg manuelt – du finner en liste over tillegg på sourceforge.net. Du finner også gode tillegg på ghacks.net. Det du gjør da er å laste ned enkelte filer, pakke opp filene, og plassere DLL-filene i Plugin-undermappen i Notepad++-mappen. Dermed skal du få det nedlastede tillegget som et alternativ under «Available»-fanen i Plugin Manager i Notapad++.

Det kan hende at du får en melding om at et aktuelt tillegg ikke er kompatibelt med Notepad++-versjonen du har, derfor kan det være lurt å laste ned og installere den nyeste Notepad++-versjonen, før du eventuelt installere nye tillegg.

Last ned

Notepad++ finner du på notepad-plus-plus.org. Notepad++ har i utgangspunktet norsk brukergrensesnitt, men dette kan du velge under installasjonsprosessen.

Alternativer

Det finnes ganske mange tekstprogrammer, vi har samlet de beste – les mer.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.