Notisblokk utenom det vanlige
Tekstprogrammet Notepad++ er et av de beste på markedet, pakket med nyttige funksjoner og programmet er helt gratis.

Les også: Programvare-porten

Driver du med programmering eller koding, og trenger et tekstprogram, som både kan skreddersys, noe som er avansert nok, og i tillegg er helt gratis? Da bør du prøve Notepad++. Dette programmet kan også anbefales for brukere som rett og slett ønsker et bedre alternativ til Notisblokk.

Notepad++ er et gratis program som er basert på åpen kildekode, og er et av de mest populære alternativene for tekstprogrammet Notisblokk i Windows.

Notepad++ byr på langt flere muligheter enn Notisblokk, og brukes av mange programmerere og kodere, grunnen til dette er rett og slett at programmet er tilrettelagt for denne brukergruppen. Programmet er i tillegg raskt å jobbe med.

Funksjoner

notepad_pluss_pluss0

Dette er bare noen av funksjonene Notepad++ har å by på:

  • Fanebasert brukergrensesnitt.
  • Bokmerkesystem.
  • Makromulighet.
  • Zoom-mulighet.
  • Koder med ulike farger.
  • PCRE-drevet søk og erstatt mulighet.
  • Innebygd Document Map som gjør det enklere å navigere i et langt dokument.
  • Autofullfør på flere nivåer, både for vanlig tekst, koder og parametere.

Det gir også muligheten til å skreddersy grensesnittet, både for deg som foretrekker et minimalistisk programvindu, og deg som ønsker mer avanserte valgmuligheter.

Tillegg

Som om ikke dette var nok, så har Notepad++ et innebygd system for tilleggsfunksjoner, som gjør at antall funksjoner kan bli enda større.

Du finner systemet via Tillegg, Plugin Manager, Show Plugin Manager:

notepad_pluss_pluss_plugins1

Du finner tilgjengelige utvidelse under «Available»-fanen, og de som allerede er installert finner du under «Installed»-fanen.

Du kan eventuelt installere flere tillegg manuelt – du finner en liste over tillegg på sourceforge.net. Du finner også gode tillegg på ghacks.net. Det du gjør da er å laste ned enkelte filer, pakke opp filene, og plassere DLL-filene i Plugin-undermappen i Notepad++-mappen. Dermed skal du få det nedlastede tillegget som et alternativ under «Available»-fanen i Plugin Manager i Notapad++.

Det kan hende at du får en melding om at et aktuelt tillegg ikke er kompatibelt med Notepad++-versjonen du har, derfor kan det være lurt å laste ned og installere den nyeste Notepad++-versjonen, før du eventuelt installere nye tillegg.

Last ned

Notepad++ finner du på notepad-plus-plus.org. Notepad++ har i utgangspunktet norsk brukergrensesnitt, men dette kan du velge under installasjonsprosessen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *