Notepad++ 7.0 er lansert

notepad_pluss_pluss0

Tekstprogrammet Notepad++ er et av de beste på markedet, pakket med nytte funksjoner og programmet er helt gratis. Nå er Notepad++ 7.0 klar for nedlasting.

Driver du med programmering eller koding, og trenger et tekstprogram, som både kan skreddersys, noe som er avansert nok, og i tillegg er helt gratis? Da bør du prøve Notepad++. Dette programmet kan også anbefales for brukere som rett og slett ønsker et bedre alternativ til Notisblokk.

Notepad++ er et gratis program som er basert på åpen kildekode, og er et av de mest populære alternativene for tekstprogrammet Notisblokk i Windows.

Notepad++ byr på langt flere muligheter enn Notisblokk, og brukes av mange programmerere og kodere, grunnen til dette er rett og slett at programmet er tilrettelagt for denne brukergruppen. Programmet er i tillegg raskt å jobbe med.
Funksjoner

Dette er bare noen av funksjonene Notepad++ har å by på:

 • Fanebasert brukergrensesnitt.
 • Bokmerkesystem.
 • Makromulighet.
 • Zoom-mulighet.
 • Koder med ulike farger.
 • PCRE-drevet søk og erstatt mulighet.
 • Innebygd Document Map som gjør det enklere å navigere i et langt dokument.
 • Autofullfør på flere nivåer, både for vanlig tekst, koder og parametere.

Det gir også muligheten til å skreddersy grensesnittet, både for deg som foretrekker et minimalistisk programvindu, og deg som ønsker mer avanserte valgmuligheter.

Tillegg

Som om ikke dette var nok, så har Notepad++ et innebygd system for tilleggsfunksjoner, som gjør at antall funksjoner kan bli enda større.

Du finner systemet via Tillegg, Plugin Manager, Show Plugin Manager:

notepad_pluss_pluss_plugins1

Du finner tilgjengelige utvidelse under «Available»-fanen, og de som allerede er installert finner du under «Installed»-fanen.

Du kan eventuelt installere flere tillegg manuelt – du finner en liste over tillegg på sourceforge.net. Du finner også gode tillegg på ghacks.net. Det du gjør da er å laste ned enkelte filer, pakke opp filene, og plassere DLL-filene i Plugin-undermappen i Notepad++-mappen. Dermed skal du få det nedlastede tillegget som et alternativ under «Available»-fanen i Plugin Manager i Notapad++.

Det kan hende at du får en melding om at et aktuelt tillegg ikke er kompatibelt med Notepad++-versjonen du har, derfor kan det være lurt å laste ned og installere den nyeste Notepad++-versjonen, før du eventuelt installere nye tillegg.

Last ned

Notepad++ finner du på notepad-plus-plus.org. Notepad++ har i utgangspunktet norsk brukergrensesnitt, men dette kan du velge under installasjonsprosessen.

Notepad++ 7.0 har blant annet følgende nyheter:

 • Mulighet til å søke på internett via enkelte ord i en tekst.
 • Mulighet til å åpne en bestemt fil via et filnavn i en tekst.
 • Mulighet til å flytte filfane frem og tilbake
 • Utvidet skrollemulighet.

Mesteparten av nyhetene skjer under panseret så du vil nok ikke legge merke til disse. Dette inkluderer fiksing av en rekke feil som er blitt oppdaget i tidligere versjon. Du finner detaljene på notepad-plus-plus.org.

Alternativer

Det finnes ganske mange tekstprogrammer, vi har samlet de beste – les mer.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.