Vær oppmerksom på «Microsoft»-svindlere

Mange har nok hørt om det, mens en del av oss har faktisk opplevd det. «Microsoft» ringer og forteller at det er noe galt med PC-en din. Samtalen starter ofte på denne måten: «This is Microsoft calling. There is something wrong with your computer».

Les også: Beskytt PC-en mot løsepengevirus

Lureri

Svindlerne forteller deg altså at det er noe galt med PC-en og de veileder deg med tiltak som skal «fikse» PC-en din. Disse tiltakene kommer i forskjellige former, men de innebærer gjerne at svindlerne får til slutt full tilgang til PC-en din.

Disse svindelforsøkene varierer i omfang. I 2016 ble det registrert stor økning og i 2020 er de fortsatt aktive. Undertegnede har fått mange slike telefoner fra «Microsoft».

Legg på røret

Hva bør du egentlig gjøre hvis du får en slik telefon? Det beste alternativet et nok bare å legg på røret med en gang. Du må i hvert fall ikke finne på å følge rådene du får fra «Microsoft» i telefonen.

Falske telefonnummer

Svindlerne bruker flere forskjellige nummer for å ringe fra. Det kan gjerne se ut som om de bruker vanlige, norske telefonnummer. Dette skjer gjennom forfalskning av nummeret som ringer deg opp, såkalt «spoofing», så det ser ut som en innenlandsoppringing. Mange forbrukere vil dermed være mindre kritiske til å ta telefonen. Les mer på forbrukerombudet.no.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *