Vi anbefaler Malwarebytes

Malwarebytes er et populært program som gir PC-en din en ekstra beskyttelse mot skadelige programmer. Programmet kan brukes til å fjerne skadevare som ikke andre antivirus oppdager.

Les også: Antivirus-guide

Dette programmet er kjekt å ha som et tillegg til et annet antivirusprogram – erfaringen viser at det gjerne finner skadelige programmer som ikke andre antivirus oppdager.

Middels bra testresultat

Malwarebytes gjør det kun middels bra i test av antivirus hos AV-TEST.org – les mer i vår artikkel. Vi velger likevel å anbefale Malwarebytes fordi vår erfaring er at dette programmet oppdager uønskede programmer som mange andre antivirus ikke oppdager.

Kan brukes etter behov

Gratisversjon tilbyr en skannemulighet som kan brukes når det passer, for eksempel hvis du laster ned gratisprogrammer fra nettet, eller hvis PC-en begynner å oppføre seg unormalt. Betalversjonen derimot inkluderer sanntidsbeskyttelse, det vil si den oppdager skadevare etter hvert som du bruker PC-en din.

Last ned gratis

Du kan laste ned programmet fra malwarebytes.com (FREE DOWNLOAD-lenken øverst til høyre) – du får opp et nedlastingsvindu om noen få sekunder. Du kan velge språkversjon, for eksempel norsk og godta lisensavtalen. Du skal deretter velge hvor du skal installere Malwarebytes – velg Privat Datamaskin (hvis det stemmer) og klikk på Fortsett-knappen. Klikk videre på Godta og installer. Klikk på Avslutt når installasjonen er ferdig.

Du får opp et vindu med «Din 14-dagers Premium-prøveversjon starter nå». Du kan bare klikke på «Kom i gang»-knappen for å starte programmet. Det mange ikke er klar over er at programmet er fortsatt gratis, men dette vinduet er bare en reklame for den kommersielle Premium-versjonen. Saken er at du får Premium-funksjoner i 14 dager. Etter denne perioden kan du fortsette å bruke Malwarebytes, men de avanserte funksjonene deaktiveres.

Det at du kan fortsette å bruke Malwarebytes etter 14 dagers perioden står det dessverre ingenting om i selve programmet. Det er greit å vite om dette – Malwarebytes kan absolutt anbefales som ekstra beskyttelse.

Slå av varsler

Hvis du kun skal bruke Malwarebytes når det passer deg kan det være greit å slå av varsler i programmet. Dette gjør du via Innstillinger og Program. Her kan du slå av de varslene du selv ønsker. Poenget er at du kun skal bruke Malwarebytes etter behov (når PC-en oppfører seg unormalt) og trenger derfor ikke alle varslene.

Slik skanner du PC-en

Du kan klikke på Skann fra Malwarebytes-menyen til venstre og klikk videre på Start skanning. Du kan også høyreklikke på en mappe eller en fil i filutforsker og velge Malwarebytes fra menyen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.