Helt ny Windows-versjon er klar neste år

Windows 10X er en helt ny Windows-versjon som lanseres neste år for brettbare PC-er.

Microsoft introduserte Windows 10X allerede i begynnelsen av oktober, men detaljene rundt det nye systemet begynner å bli mer kjent etter hvert. Windows 10X skal etter planen lanseres mot slutt av 2020 sammen med enheten Surface Neo.

Tilpasset for Surface Neo

Windows 10X skal bli en versjon av Windows 10 som er tilpasset for brettbare PC-er og da spesifikt Surface Neo som lanseres neste år. Den er bygget på toppen av den vanlige Windows 10, men brukergrensesnittet skal være tilpasset brettbare PC-er. Det innebærer innebygd støtte for to skjermer og brettbare skjermer.

Windows 10X får et nytt skall med et moderne brukergrensesnitt som kan endres automatisk avhengig av hvordan brukeren snur og vrir på enheten. Enheter som får Windows 10X innebygd vil kunne brukes som vanlig bærbar PC, som et nettbrett og en egen modus for visning av filmer.

Oppgavelinjen i Windows 10X blir mer fleksibel enn den er i dagens Windows 10. Systemet får også et nytt kontrollsenter med mulighet til å kontrollere varsler på lignende måte du finner i Android-smarttelefoner. Videre får Windows 10X en helt ny startmeny som skal være mer fleksibel enn den er i dagens Windows. Windows Update skal også være bedre i Windows 10X.

Kun tilgjengelig forhåndsinstallert

Windows 10X skal etter planen leveres forhåndsinstallert i enheten som kjøpes. Windows 10X skal altså ikke være tilgjengelig som et selvstendig nedlastbart produkt.

Enheter med Windows 10X skal være tilgjengelige på markedet mot slutten av 2020.

Kilder: Microsoft, windowscentral.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *