Hva har skjedd med Komplett?
Komplett er et populært sted for å handle datautstyr ikke minst blant de datakyndige. Sånn har det vært i mange år, men i det siste merker vi en klar tendens i feil retning.

Les også: Kjøpeguide for netthandel

Dårlig utvalg

Skal du kjøpe en ny bærbar PC på Komplett er utvalget overraskende dårlig. De fleste PC-ene du får på Komplett har lokal lagringsplass som er 256 GB eller mindre. Det er mange som ønsker mer lagringsplass, blant annet fotografer og fotoentusiaster som ønsker å lagre sine bilder lokalt.

Butikker som Elkjøp og Multicom tilbyr faktisk et større og et mer fleksibelt utvalg. På Multicom kan du for eksempel selv velge enkeltkomponenter i en ny bærbar PC på en enkel måte via en tjeneste som kalles for konfigurator.

Hvorfor?

Hvorfor er det blitt sånn at Komplett ikke klarer å levere det kunden ønsker å få? På Komplett får du kun en liste over PC-er og kan i svært liten grad bestemme hvilke komponenter du får.

Tidligere var det slik at Komplett var nerdenes butikk og butikken bruker også dette i sin markedsføring. Vår erfaring er at dette ikke stemmer lenger.

Kan årsaken være at Komplett utvider virksomheten til å ikke kun gjelde datautstyr. Nå er Komplett blitt både bank, mobilleverandør og apotek i tillegg til å tilby blant annet hvitevarer. Dermed virker det som det er blitt mindre fokus på datautstyr.

Hva tror du?
Hva tror du er årsaken til dette? Du har kanskje en helt annen erfaring? Del gjerne dine meninger i kommentarfeltet under denne artikkelen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *