Stor sikkerhetsoppdatering for Java
Hvis du bruker Java bør du oppdatere nå. Selskapet Oracle har lagt ut en stor oppdatering. Denne gangen dreier det seg om hele 254 sikkerhetsoppdateringer.

Slik kan Java oppdateres

Oppdateringen er tilgjengelig på java.com, men Windows-brukere kan laste ned oppdateringen via Kontrollpanel, Programmer, Java. Trykk på Update-fanen, og Update Now-knappen. Dermed er du sikker på å få den riktige utgaven av Java.

Du får tilgang til kontrollpanelet i Windows ved å søke etter kontrollpanel via søkevinduet i Windows. Hvis ikke du finner Java i kontrollpanelet betyr det at du rett og slett ikke har Java installert og da slipper du å oppdatere Java.

Husk å fjerne haken

Dersom du får et valg om å installere en ekstra verktøylinje (Ask, Yahoo, Amazon eller Norton) for nettleseren din må du være oppmerksom på dette. Du må huske på å fjerne haken ved dette valget for å forhindre installasjon av verktøylinjen.

Slik blir du kvitt reklamen for godt

Ønsker du å slippe å måtte velge bort Ask/Yahoo/Amazon-verktøylinjen hver gang du oppdaterer Java, kan du ordne dette via kontrollpanelet i Windows – les mer.

Flere og flere dropper Java

Mange nettbanker har for lenge siden sluttet å bruke Java for innlogging og flere og flere velger andre løsninger – les mer. Du bør likevel oppdatere nå hvis du bruker Java til andre ting.

Slik avinstallerer du Java

Det kan være en fordel å beholde Java, fordi mange tjenester bruker fortsatt Java. Ønsker du likevel å kvitte deg med Java kan du gå til kontrollpanel og Programmer og funksjoner. Klikk på «Java 8 update 66» (det kan stå et annet Java-nummer i ditt tilfelle) og klikk på Avinstaller i toppmenyen. Har du Windows 10 finner du kontrollpanelet ved å søke etter kontrollpanel via søkevinduet.

Kilde: oracle.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *