Windows-innstillinger blir ikke enklere enn dette
En av ulempene med Windows 10 er at instillingene ikke er spesielt brukervennlige og og det er ikke enkelt å finne innstillingen du er ute etter.

Ultimate Windows Tweaker gjør dette mye enklere og det er i tillegg helt gratis. Det dreier seg ikke noe nytt program, men det er blitt oppdatert og tilrettelagt for Windows 10.

Les også: Den store Windows-guiden

Den eneste ulempen med Ultimate Windows Tweaker er at det finnes ikke på norsk – kun på engelsk. Dette programmet tilrettelegge Windows-innstillinger slik at de blir lettere tilgjengelige, det vil si det fungerer på samme måten uavhengig av språkversjon.

Windows mangler en slik mulighet

Det er egentlig rart at ikke noe slikt er innebygd i Windows, i stedet har Microsoft valgt å forvirre brukerne ved å tilby to separate innstillingsmuligheter, nemlig Innstillinger og Kontrollpanel. Med Ultimate Windows Tweaker får du tilgang til «alt» på ett sted.

Utrolig mange innstillingsmuligheter

Ultimate Windows Tweaker tilbyr over 200 innstillinger for Windows. Ikke bare det, det er også enkelt å bruke.

Du finner Ultimate Windows Tweaker 4 for Windows 10 på thewindowsclub.com. Nedlastingslenken finnes langt nede på siden, men direktelenken finner du her (nedlasting starter om 5 sekunder).

w10_ultimate_tweak2

Programmet trenger ikke installasjon, filene leveres på et komprimert zip-format, pakk opp filene og legg dem i en egen mappe. Kjør programfilen og du får opp programvinduet slik du ser på bildet her til høyre.

Dette er noen av mulighetene i Ultimate Windows Tweaker:

  • System informastion viser informasjon om din PC.
  • Cutomization gir deg en mulighet til å tilrettelegge grensesnittet i Windows.
  • User Accounts gir deg tilgang til justering av brukerkonti.
  • Performance gjør det mulig å få bedre ytelse i Windows.
  • Security and Privacy gir deg kontroll over sikkerhet og personvern.
  • Internet Explorer gir deg tilgang innstillinger for Microsofts nettleser,
  • Context Menu gir deg kontroll over kontekstmenyer.
  • Additional gir deg blant annet tilgang til innstillinger for nettverk.
  • About viser informasjon om selve programmet.

Du finner detaljene på thewindowsclub.com.

Angremulighet

Programmet har en «Create Restore Point»-knapp som gjør det mulig å opprette gjenopprettingspunkt når som helst. Dette kan det være lurt å gjøre, i tilfelle det skjer noe galt underveis. Du kan bruke dette punktet til å gå tilbake med innstillingene til det tidspunktet før du brukte programmet, dersom du skulle angre på noen innstillinger. Les mer om kriseverktøyene i Windows i vår guide. I tillegg har du muligheten til å gå tilbake til standardinnstillinger via en knapp i selve programvinduet, nemlig «Restore Defaults»,

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *