Bli kvitt Ask-maset ved Javaoppdatering

java3

De flest nettbanker har heldigvis sluttet å bruke Java for innlogging, men hvis du fortsatt bruker java til andre ting på nettet, bør du sørge for å oppdatere Java.

Les også: Flere tjenester dropper Java

Java har lenge vært plaget av alvorlige sikkerhetshull, og skadelige koder har også vært tilgjengelige på nettet, slik at kriminelle har kunnet utnytte hullene. Det har altså skjedd gang på gang – les mer.

Slik kan Java oppdateres

Oppdateringen er tilgjengelig på java.com, men Windows-brukere kan laste ned oppdateringen via Kontrollpanel, Programmer, Java. Trykk på Update-fanen, og Update Now-knappen. Dermed er de sikre på å få den riktige utgaven av Java.

Dersom du har Windows 8, finner du Kontrollpanel ved å få oversikt over alle apper (bruk hurtigtasten Windows+Q), da er Kontrollpanel ett av valgene.

java_control_panel2

Husk å fjerne Ask-haken
Dersom du får et valg om å installere Ask-verktøylinje for nettleseren din, og gjøre Ask til din standard søkemotor, må du være oppmerksom på dette. Du må huske på å fjerne haken ved dette valget for å forhindre installasjon av verktøylinjen.

Slik blir du kvitt Ask-maset, en gang for alle
Hver gang du oppdaterer Java må du fjerne en hake for å velge bort installasjon av den uønskede Ask-verktøylinjen. Det finnes et «triks» som gjør det mulig å bli kvitt dette Ask-maset, en gang for alle.

Dette kan du gjøre med følgende valg via Kontrollpanel, Programmer, Java, Advanced: «Suppress sponsor offers when installing or updating Java». Sett en hake der, og klikk på «Apply» og «Ok» for å bekrefte valget.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *