Ny Gmail rulles ut til alle – her er oversikten
Google lanserte ny (oppgradert) Gmail allerede i april 2018, men da måtte du aktivere den hvis du hadde lyst å prøve den.

Les også: Prøv nye Gmail

Det nærmer seg nå det tidspunktet når alle Gmail-brukere vil få den nye Gmailen utansett om de ønsker det eller ikke. Da er det greit å bli vant til nyhetene allerede nå.

Er du klar for Gmail 2018?

Tidspunktet for utrulling av den nye Gmail er litt uklart. Ifølge Richard Gao på nettstedet androidpolice.com vil dette skje i løpet av juli 2018, men hvis vi leser gsuiteupdates.googleblog.com blir det litt uklart om dette gjelder brukere av G Suite eller om det gjelder alle. Det står jo «general availability (GA) launch», noe vi tolker at det gjelder alle Gmail-brukere.

Store endringer

Endringene er ganske store og det kan være overveldende endringer for mange. Her får du en oversikt over endringene.

 • Nytt utseende
  Det blir ganske store endringer i brukergrensesnittet

 • Rask tilgang til meldinger
  Hvis du holder musepekeren over en melding får du tilgang til flere knapper som gjør at du får tilgang til funksjoner og muligheter uten at du trenger å åpne meldingen. Du kan blant annet klikke på vedlegg uten å åpne en e-postmelding.

 • Nedprioriter meldinger
  Du kan merke enkelte meldinger som uviktige – du får dette valget ved å holde musepekeren over meldingen. Disse meldingene blir fjernet fra innboksen og dukker opp på et senere tidspunkt – du velger selv når meldingen skal dukke opp senere. Dermed kan du konsentrere deg om viktige meldinger.

 • Avslutt abonnement
  Det skal bli enklere å avslutte et abonnement på nyhetsbrev og lignende.

 • Varsler om meldinger du ikke har svart på
  Du får varsler (lenker i vinduet) om meldinger du ikke har lest og ikke har svart på. Hvis du ikke liker slike varsler kan du deaktivere denne funksjonen i innstillinger.

 • Smart svar
  Dette er en funksjon i Gmail som gir deg forslag om setninger du kan ha i en melding du svarer på. Forslaget er basert på meldingen du svarer på.

 • Selvslettende meldinger
  En såkalt «konfidensiell modus» gjør at meldinger sletter seg selv etter en bestemt periode. Måten dette er tenkt er at slike meldinger ligger fortsatt lagret på serveren og skal dermed kunne kontrolleres av avsender.

 • Sidepanel
  Et sidepanel gir deg tilgang til andre tjeneser, for eksempel kalender og kontakter.

 • Offline-mulighet
  Du skal kunne jobbe med Gmail uten at PC-en er tilknyttet internett.

 • Skadevare-filter
  Du får et varsel hvis du får potensielt farlige meldinger.

Kilde: howtogeek.com (1), howtogeek.com (2)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.