Dra på gatevisning fra PC-en din!

Det er ikke alle som er klar over det at ganske mange museer og gallerier kan besøkes på internett.

Les også: Virtuell reise med Google Earth

Ikke nok med det – du kan også besøke museer, gallerier og turistmål via internett med gatevisning – da får du en følelse av å være der.

«Gatevisning»

google.com kan du se «gatevisning» av tusenvis av museer og gallerier, men også av en rekke turistmål verden rundt. Klikk på «View all» for å se hele listen. Klikk på Explore-menyen øverst til høyre for å se kategorier. Klikk på Nearby-menyen for å finne steder i nærheten av deg, men ikke alle museer tilbyr gatevisning.

Denne tjenesten kunne vært bedre tilrettelagt med menyer og kategorier med blant annet byer og land, men du kan bruke søkefunksjonen.

Du finner flere gatevisninger på artsandculture.google.com og google.com/search/streetview.

Tips: Hvis du opplever at gatevisning ikke virker som den skal kan du prøve å oppdatere nettsiden i den nettleseren du bruker. Hvis visningen fortsatt ikke virker kan du prøve å starte PC-en på nytt eller du kan prøve en annen nettleser. Vi har nemlig opplevd at gatevisning plutselig slutter å virke i en bestemt nettleser.

Louvre

louvre.fr/en får du tilgang til det Louvre har å by på. Selected Works har en liste over en rekke høydepunkter. På Curatorial Departments kan du se ulike deler av Louvre. Du finner søkefunksjonen på louvre.fr.

Louvre må jo være med på denne siden, fordi det er et av mest kjente museer, men merkelig nok er Louvre dessverre ikke blitt modernisert i særlig grad – et tydelig eksempel på det er at en del av innholdet vises via Adobe Flash som er utgående teknologi. Du får beskjed i nettleseren om å laste ned og installere eller oppdatere Adobe Flash – dette til tross for at du allerede har installert oppdatert Adobe Flash. Du må altså installere Adobe Flash en gang til for å kunne se innholdet.

Etter en del googling fant vi gatevisning på petitegalerie.louvre.fr. Det er et mysterium hvorfor ikke dette er presentert på forsiden.

Stay at Home Museum

Dette er en serie på YouTube som omhandler forskjellige kunstnere.

Vatican Museum

Du finner Vatikanmuseet på museivaticani.va og dette er en stor kunstsamling. Dette museet er mer moderne enn Louvre og det bruker 3D-teknologi for vandringen i museet. Du kan for eksempel vandre inn i det sixtinske kapell og klikke på virtual tour for en visning.

British Museum

Du finner dette ikoniske museum på britishmuseum.org. Du finner samlinger på research.britishmuseum.org. Du kan dra på en virtuell tur via britishmuseum.withgoogle.com – du kan klikke på punktene for å få mer informasjon om de aktuelle tingen og du kan bruke piltastene til å bevege deg på ulike steder tidsmessig.

Science Museum

Se gatevisning av Science Museum i London på google.com.

National History Museum

National History Museum er i London. Du finner gatevisning på google.com.

Smithsonian

Smithsonian er USAs nasjonalmuseum. Du kan besøke Smithsonian via gatevisning på google.com

Everest Base Camp

Everest Base Camp er leirer som fungerer som utgangspunkt for bestigninger av verdens høyeste fjell, Mount Everest. Se gatevisning på google.com. Du må skrolle litt ned på siden for å se gatevisninger.

Romstasjon

Ta gatevisning i den internationale romstasjonen (ISS) på google.com.

John F. Kennedy Space Center

John F. Kennedy Space Center er et amerikansk romfartsanlegg som tilhører NASA. Dra på gatevisning på google.com.

Guggenheim

Du finner Guggenheim på guggenheim.org. Her er det først og fremst moderne kunst. På google.com får du «gatevisning» av Guggenheim.

Vincent van Gogh

Van Gogh Museet i Amsterdam har digitalisert det meste av samling til Vincent van Gogh og du finner den på vangoghmuseum.nl/en. Det dreier seg om rundt 1000 malerier og tegninger. På google.com kan du se nærmere på galleriet. På google.com/streetview kan du gå på gatevisning inne i museet.

Rijksmuseum

Dette er et galleri i Amsterdam som viser verk av blant annet Vermeer og Rembrandt. På google.com får du «gatevisning» fra galleriet.

Nasjonalgalleriet

Selv om Nasjonalgalleriet i Oslo er midlertidig stengt på grunn av flytting kan du gå på gatevisning – du finner det på google.com.

J. Paul Getty Museum

J. Paul Getty Museum er et kunstmuseum i California, USA. Du finner gatevisning på google.com.

Musée d’Orsay

Dette er et galleri i Paris med verk av blant annet Monet, Cézanne og Gauguin. Du kan se nærmere på det på google.com.

National Gallery of Art

Dette er et galleri i Washington, USA. På nettsiden artsandculture.google.com finner du to utstillinger, den ene er American fashion fra 1740 til 1895. Den andre er en samling av verk av Johannes Vermeer.

Taj Mahal

Taj Mahal er et såkalt mausoleum (en bygning hvor avdøde mennesker er stedt til hvile) i byen Agra som ligger i nord-India. Du finner gatevisningen på google.com.

Yosemite National Park

Yosemite nasjonalpark er et område i USA som har blant annet store granittklipper. På google.com kan du dra på en virtuell klatretur. Klikk på START THE CLIMB. Du kan klikke på avspillingsknappen øverst til høyre for å dra på en «flytur» inn i området og deretter en presentasjonsvideo av området.

Grand Canyon

Grand Canyon er en enorm kløft som er en av de største turistattraksjoner i USA. Du finner gatevisning på google.com.

Great Barrier Reef

Du kan utforske Great Barrier Reef i 3D via Google Earth.

Stonehenge

Stonehenge er et forhistorisk monument i England. Du kan nå gå på gatevisning på google.com.

White House

Dra på gatevisning i det hvite hus i Washington på google.com.

Pyramidene

Du kan gå på gatevisning rundt pyramidene i Egypt på google.com.

Versailles

Du kan se slottet i Versailles i gatevisning på google.com.

Operaen i Sydney

Ta en tur rundt Operaen i Sydney med gatevisning på google.com.

Machu Picchu

Prøv gatevisning til Machu Picchu på google.com.

Venezia

Dra på gatevisning i Venezia.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *