Slik setter du opp Fortnite!

Fortnite er et populært spill som er gratis. Her får du en grunnleggende veiledning om nedlasting og installasjon på en PC. Du får også tips som kan brukes til å løse tekniske utfordringer.

Les også: Gratis spill for alle

Hva er Fortnite?

Fortnite er et skytespill utviklet av Epic Games og lansert i 2017. Det handler om å kjempe mot zombier og monstre for å overleve. Spilles finnes i utgavene Battle Royale, Save the World og Creative. Det er Fortnite Battle Royale som har vært den store suksessen. Brukerne starter uten ressurser og spillet går ut på å samle våpen og annet utstyr.

Fortnite-kravene

Dette er minimumkravene for spillet Fortnite på en datamaskin:

  • Windows 7/8/10 64-bit
  • Processor Core i3 3.3 Ghz
  • 8 GB RAM minne
  • Skjermkort Intel HD 4000

Du finner detaljene på epicgames.helpshift.com (under PC SUPPORT).

Fortnite på mobilen

Du kan også installere Fortnite på mobilen:

Installer Fortnite på PC

Du finner Fortnite for Windows på epicgames.com – spillet kan lastes ned fra denne siden (nedlasting starter automatisk). Last ned og kjør installasjonsfilen.. Du får etter hvert opp et vindu hvor du skal logge deg inn på spillet. Har du ikke Epic Games-konto kan du opprette konto via Sign Up-lenken i programvinduet.

Du skal registrere deg med navn, e-postadresse, kallenavn (Display Name) og passord. Sett en hake ved at du har lest avtalen og klikk på CREATE ACCOUNT. Du må velge et unikt kallenavn – du får beskjed i vinduet dersom en annen bruker allerede har kallenavnet du har valgt. Du må da velge et annet.

Nå får du opp et Fortnite-vindu. Klikk på FREE-knappen, godta lisensavtalen og deretter klikk på INSTALL. Du kan nå velge om spillet skal auto-oppdateres og du kan lage snarvei til Fortnite på skrivebordet i Windows. Klikk på Install-knappen for å installere Fortnite.

Du får opp et Add a Friend-vindu med en mulighet til å koble deg til venner på sosiale tjenester som Facebook. Du kan eventuelt klikke på krysset øverst til høyre for å lukke vinduet slik at du hopper over denne muligheten i denne omgangen. Installasjonen av Fortnite fortsetter uansett i bakgrunnen.

Installasjonen tar forresten ganske lang tid, men dette avhenger av hvor kraftig PC du har. I vårt tilfelle tar installasjonen nesten en time på en eldre PC (en PC som oppfyller systemkravene med god margin).

Til slutt kan du klikke på LAUNCH for å starte Fortnite-spillet. Du kan alltid starte spillet via Quick launch Fortnite via hovedvinduet til Epic Games.

Du får etter hvert et valg om følgende Fortnite-spill:

  • SAVE THE WORLD
  • BATTLE ROYALE
  • CREATIVE

Når du har valgt ett av de tre Fortnite-spillene er det bare å klikke på PLAY-knappen og du er i gang med Fortnite!

Driver-problemer

Det viser seg å være en utfordring å kjøre Fortnite, spesielt hvis du bruker en eldre PC. Dette lar seg heldigvis gjøre noe med.

Vi får følgende feilmelding når vi prøver å kjøre Fortnite

«DX11 feature level 10.0 is required to run the engine.»

Det viser seg at vi måtte oppdatere skjermkortdriverne for å fikse problemet. Dersom du får det samme problemet kan du søke etter enhetsbehandling via søkevinduet i Windows, klikke på enhetsbehandling og høyreklikk på skjermkortet du finner på listen. Dersom ikke denne metoden finner riktige drivere kan du notere navnet på skjermkortet – du skal få spesifikasjonen opp på skjermen når du prøver å søke etter dette via enhetsbehandling.

Deretter bruker du spesifikasjonen på den riktige driveren til å google driveren. Vi klarte på denne måten å finne riktig NVIDIA-driveren og da startet Fortnite-spillet som normalt!

Problemer hos Epic Games

Vi fikk også problemer med at passord ikke virket. Vi skulle prøve Fortnite på en annen PC med den samme Fortnite-brukeren, men da fikk vi problemer med passordet, det vil si vi fikk beskjed om at passordet måtte byttes (resettes). Dette gjorde vi mange ganger – vi fikk feilmelding hver gang. Det viser seg på diskuasjonsforumet til produsenter Epic Games at vi er slett ikke alene om dette problemet. Passordet lar seg ikke byttes (resettes).

Passordet ble forsøkt byttet mange ganger og ved forsøk nummer 5 ble forsøket endelig vellykket. Det er uklart hvorfor dette ikke virket tidligere, men vi mistenker teknisk feil fra Epic Games.

Republisering

Dette er en republisering av en guide fra 2019

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *