Ccleaner er i ferd med å bli ødelagt
Ccleaner er kanskje det beste programmet for å rydde skikkelig på PC-en. Det har lenge vært vår favoritt, men for ett år siden ble programmet solgt til et sikkerhetsselskap og etter det har problemene stått i kø – Ccleaner er sakte, men sikkert i ferd med å bli ubrukelig.

Les også: Er dette slutten for Ccleaner?

Ødelegges etter oppkjøp

For ett år siden ble selskapet som står bak Ccleaner kjøpt opp av sikkerhetsselskapet Avast. Det finnes mange eksempler på at slike oppkjøp er dårlig nytt for et program. Pengesterke aktører har gjerne ødelagt programmer som i utgangspunktet er gode.

Og problemene lot ikke vente på seg:

Vi bestemte oss likevel for å gi Ccleaner en sjanse, men problemene stopper ikke her.

Problemene står i kø

I den siste versjonen av Ccleaner, versjon 5.45, viser det seg svært vanskelig å deaktivere overvåking (Active Monitoring). Dette er en funksjon som overvåker programmet kontinuerlig – dette er for mange brukere en uønsket funksjon. Du kan riktignok slå av funksjonen, men det viser seg at den slås seg på ved neste oppstart, i hvert fall i gratisversjonen.

Den eneste måten å deaktivere overvåking er å slå av Ccleaner med makt via oppgavebehandling. Selskapet bak Ccleaner innrømmer at programmet har tvinget overvåking og hensikten skal være å samle informasjon om hvordan du bruker Ccleaner, men selskapet sier at denne informasjonen er anonymisert. Utviklerne skal riktignok ha planer om å gjøre det enklere for brukerne å kontrollere dette, men det er uklart om dette skjer i nærmeste fremtid.

Vet du om alternativer?

BleachBit er et godt alternativ til Ccleaner – vi har allerede skrevet om dette programmet i vår artikkel. Hva med deg? Vet du om andre alternativer? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet under denne artikkelen!

Kilde: ghacks.net

You may also like...

1 Response

  1. Øystein Witt sier:

    Foreløpig kan man benytte forrige versjon, den har ingen autostart. Ligger hos Filehippo og sikkert på flere steder. Avast bør få merke nedgang på nedlastinger, såfremt flest mulig boikotter versjoner med autostart man ikke kan velge bort.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *