BleachBit er en effektiv rydde-app
Ettert hvert som du bruker PC-en din og surfer på nettet samles det opp midlertidige filer. Gjør du ikke noe med dette vil PC-en din sakte, men sikkert bli tregere. BleachBit er et gratis program som fjerner disse filene og som dermed bidrar til å gjøre PC-en dine raskere.

Les også: Programvare-porten

Det finnes ganske mange programmer som gjøre det samme som BleachBit, men dette programmet er gratis og basert på åpen kildekode.

Last ned

Programmet støtter nettlesere som Firefox, Internet Explorer, Chrome, Opera og Safari. Du finner BleachBit på bleachbit.org, men vær oppmerksom på å ikke klikke på reklamen på nettsiden – denne ser nemlig ut som nedlastingslenken, men er altså reklame for et annet produkt. Det du skal klikke på er «Download now»-lenken. Du finner nedlastingslenken på bleachbit.org/download/windows, men også her er det reklame som er fort gjort å klikke på reklame i stedet for BleachBit-filen. Det er «BleachBit installer.exe»-lenken du skal klikke på. Programmet finnes i norsk språkversjon – den kan du velge under installasjonen.

Slik fungerer BleachBit

Programvinduet til BleachBit er ganske minimalistisk. Du får en liste over såkalte rensere («cleaner») under «Navn»-kolonnen. Hver renser fjerner midlertidige filer som tilhører et bestemt program. Du kan klikke på en bestemt renser for å få informasjon om hva den faktisk fjerner. Ingen renser er valgt i utgangspunktet, men du kan sette en hake ved det du ønsker å fjerne.

Du bør ikke kjøre noen programmer i bakgrunnen mens du kjører BeachBit. Klikk på Forhåndsvisning-knappen for å få en liste over filer som blir fjernt dersom du kjører BeahcBit. Denne knappen gjør ingen endringer i systemet. Du kan bruke denne knappen til å justere valgene, det vil si før du bestemmer deg for å fjerne filene. Klikk til slutt på Rens-knappen for å fjerne filene du har valgt. Klikk på Delete-knappen for å bekrefte slettingen.

Det kan være en utfordring å vite hva du bør fjerne, men det er typisk filer fra nettleseren du bruker mest, det vil si filer som historikk, hurtiglager, nedlastingshistorikk og økter. Husk at du kan klikke på en av renserne på listen og lese mer om denne til høyre i programmet.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *