Gratis app for deg med skrivekløe
Skal du skive bøker har du mange valgmuligheter når det gjelder programvare. Adobe InDesign er et kommersielt program mens Scribus er helt gratis. WriteWay er også gratis.

Les også: InDesign
Les også: Scribus

WriteWay er gratis

WriteWay Pro er et gratis program som kan brukes til å skrive bøker. Du kan selvfølgelig bruke et hvilket som helst tekstprogram for å skrive tekst, men dette programmet har funksjoner som er tilrettelagt for å skrive bøker.

Du måtte tidligere betale for WriteWay Professional, men er nå blitt helt gratis. Du må registrere deg for å laste ned programmet, men dette er gratis.

Grensesnittet er delt i flere områder. Du har menylinjen og verktøylinjen øverst. Til venstre kan du organisere kapitler i boka. Til høyre skriver du selve teksten. Det nederste panelet bruker du til å legge til informasjon om et bestemt kapittel. Du kan vise flere vinduer samtidig.

Du kan buke Research-verktøyet til å ha en oversikt over informasjon, for eksempel datoer, steder og annen informasjon. Storyboard er et verktøy som består av kort som beskriver kapitler og som lager en oppsummering.

Du kan endre fonter ved å først merke ett eller flere ord, høyreklikke på ordet eller ordene og deretter velge Font fra menyen. Du kan legge til bilder og symboler ved å høyreklikke ett sted i programvinduet og velge Insert Image eller Insert Symbol fra menyen.

Programmet har et stort utvalg av funksjoner for bøker. Det har blant annet en «Future Book Ideas»-database (via File-menyen) som kan brukes til å notere ideer og for å analysere ordbruk.

Til slutt kan du lagre boken via File, Save as.

Last ned

Du finner WriteWay Pro på writewaypro.com – du må skrive e-postadressen din i vinduet og klikke på Download-knappen. Godta lisensavtalen («I Agree») og last ned installasjonsfilen. Du må ha administrative rettigheter på PC-en du bruker for å installere WriteWay. Dette er en såkalt «Demo versjon» – den har alle funksjoner bortsett fra muligheten til å skrive ut bøker og eksportere funksjoner.

For å få full tilgang til alle funksjoner i dette programmet må du registrere deg. Dette gjør du via File-menyen og Register WriteWay. Du finner lisensnummeret på writewaypro.com.

Kilder: Writewaypro.com, ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *