Ccleaner installerer uønsket tillegg

Ccleaner er et populært program som gjør PC-en din raskere ved å fjerne overflødige filer og programmer. Nå prøver utviklerne å lure brukerne til å installere et ekstraprogram, men du kan si nei til dette hvis du er oppmerksom på dette under installasjonen.

Les også: Ccleaner-guide

Blir Ccleaner etter hvert ubrukelig?

Antivirusselskapet Avast kjøpte opp Ccleaner sommeren 2017 og nå har selskapet bestemt seg for å inkludere Avast-antivirus i Ccleaner, det vil si du installerer Avast i samme prosess som du installerer Ccleaner.

Du kan heldigvis si nei til dette, men dette er ikke alle klar over. Dette skjer under installasjonen av den nyeste Ccleaner-versjonen og med ganske liten skrift. Du må altså aktivt fjerne haken ved «Install, light, poweful free antivirus».
For ordens skyld, Avast er ikke et dårlig antivirusprogram, men det er dårlig praksis å nesten lure brukerne til å installere et ekstraprogram. Spørsmålet er om dette kan være starten på at Ccleaner etter hvert blir overbelasted med uønskede tillegg.

Vi kan fortsatt anbefale Ccleaner

Dagens situasjon er at vi kan fortsatt anbefale Ccleaner for å rydde på PC-en. Vi kan si nei ti Avast hvis vi ønsker det.

Ccleaner 5.37

Du finner den nyeste Ccleaner-versjonen på piriform.com.

Kilder: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *