Sony rykker forbi Canon
Canon og Nikon har dominert kameramarkedet i ganske lang tid, men har etter hvert fått en skikkelig konkurrent i Sony. Her er en ny test – en duell mellom Canon og Sony.

Les også: Kamera-porten

Canon topper lister

Det er Canon som dominerer på listen over populære kameraer i hvert fall ifølge explorecams.com. Gang på gang er det imidlertid Sony som viser muskler:

Ny duell

Nå har fotograf Matt Quinn sammenlignet Canon 5D Mark IV og Sony a7 III. Motivet denne gang er astrofoto. Quinn er i utgangspunktet imponert over kvaliteten til Canon for astrofoto. Så ble Sony a7 III lansert og anmeldelsene har vært utelukkende positive. En av fordelene med Sony a7 III er at den er rimeligere.

Resultatet av denne testen vil nok overraske mange. Det som blant annet ble testet er bildekvalitet ved lite lys og hvor mye støy kameraene lager. Vinneren i denne testen er Sony a7 III. Det betyr ikke at Canon 5d Mark IV er «dårlig» – begge kameraene gjorde det meget godt i testen, men at Quinn foretrekker Sony a7 III.

Video: Sony A7 III vs Canon 5D mark IV – Del 1

Dette er en video av selve testen. Del 1 og del 2. Videoene fungerer også som en god introduksjon og inspirasjon til astrofoto.

(artikkelen fortsetter under videoen)

Video: Sony A7 III vs Canon 5D mark IV – Del 2

Kilde: petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.