Sony går forbi Nikon på kameramarkedet

Vi fortalte nylig om at Pentax sliter på kameramarkedet, mens det er Sony som kan juble. Canon og Nikon har i mange år dominert kameramarkedet i verden, i hvert fall for speilreflekskamera.

Les også: Mobilen tar livet av Pentax

Nå har imidlertid Sony gått forbi Nikon og er blitt nummer to i USA for speilreflekskameraer, eller rettere sagt markedet for fullformatsensor-kameraer med utskiftbare objektiver.

Selger flere kameraer

Sony har nylig avslørt tall for salg av sine kameraer. Tallene kommer egentlig fra forbrukerorganisasjonen The NPD Group og det dreier seg om salg av kameraer i en periode mellom januar og februar 2017. Tallene viser at salget av Sony-kameraer har økt med 23 prosent i 2017.
Bedre sensor

Det viser seg at modellene som er spesielt populære er Sony A7R II og Sony A7S II – disse to kameraene kan visstnok skryte av sensorer som er bedre enn de fleste andre kameraprodusenter kan tilby, ifølge selskapet DxOMark som driver og tester sensorer i kameraer. Her er det Sony A7R II som topper listen.

Til sammenligning er Canon kun på 15. plass og Leica på 23. plass på denne listen. Canon sin toppmodell (EOS 1D) havner helt nede på 24. plass. Det er Sony og Nikon som dominerer på listen.

Kundene foretrekker mobilen for å ta bilder

Selv om Sony selger bra går det ikke like bra for alle produsenter. Salget på kameraer går generelt dårligere og dårligere år etter år, med unntak av giganter som Canon og Nikon, pluss Sony.

Les også: Mobilen tar livet av kompaktkameraet

Årsaken til den generelle negative trenden er at innebygde kameraer i mobiltelefoner blir bare bedre og bedre, og kundene har rett og slett sluttet å kjøpe tradisjonelle kameraer. Unntaket er selvfølgelig fotoentusiaster som fortsatt kjøper kvalitetskameraer.

Kilder: prnewswire.com, petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *