Bitcoin er blitt for upraktisk

Det er ganske mange som bruker bitcoin som et betalingsmiddel for varer og tjenester, men verdien svinger såpass voldsomt at det gjør vanlig handel vanskelig.

Les også: Hva er bitcoin?
Dropper bitcoin

Den nettbaserte spillplattformen Steam har sluttet å akseptere bitcoin som betaling for sine tjenester. Årsaken er at bitcoin er for ustabil og det koster for mye å prosessere bitcoin-betaling.

Det kan godt hende at bitcoin blir akseptert på et senere tidspunkt, men akkurat nå svinger bitcoin-verdien rett og slett for mye for å være attraktiv som et betalingsmiddel. Verdien av bitcoin har riktignok variert hele tiden, men at svingningene har vært for ekstreme i løpet av 2017, mener Steam.

Verdien svinger for mye

Steam startet med bitcoin i april 2017 og da var bitcoin verdt 450 USD. Den er i skrivende stund verdt over 15 000 USD. Verdien svinger såpass mye på kort tid at det er vanskelig å gjennomføre en rettferdig handel med denne valutaen. Dersom en handel er for eksempel utsatt er verdien plutselig en helt annen. Kundene har da måttet betale mer i etterkant eller få tilbake penger, alt etter i hvilken retning bitcoin-verdien endres fra time til time. Du kan følge verdien LIVE på realtimebitcoin.info.

Kilde: BBC

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *