Slik blir du bedre fotograf!
Ønsker du å bli en bedre fotograf? På denne siden finner du en rekke gode råd og tips om hvordan du kan ta bedre bilder.

 • Grunnleggende fototeknikk
  Det er en god start å lære mer om samspillet mellom blender, lukker og ISO. Les mer om dette i vår guide.

 • Bruk manuelle innstillinger!
  Du bør absolutt unngå å ta bildene dine på automatiske innstillinger. Du lærer mer av å ta bildene på manuell modus. Du får en bedre forståelese av hvordan blender, lukker og ISO fungerer sammen. Les mer om knappene på speilrefleksen din i vår guide.

 • Lær å bruke histogram
  Et histogram er et fantastisk verktøy som forteller deg mye om bildene dine. Et histogram forteller deg om et bilde er «bra» eller «dårlig», det vil si rent teknisk. Du skal ikke bruke histogram bokstavlig, men det kan absolutt gi deg en ide om kvaliteten på et bilde. Les mer i vår guide.

 • Slik klarer du å ta bildene dine i fokus
  Det finnes selvfølgelig flere unntakk fra denne regelen, men de fleste av oss liker at motivet er i fokus. Det kan ofte være en utfordring å få dette til, men du får gode råd og tips i vår guide.

 • Fotoapper
  Det er også viktig med etterbehandling av bilder. Har du store ambisjoner når det gjelder fotografi anbefaler vi Lightroom. For folk flest anbefaler vi Faststone Image Viewer. Du finner de beste fotoappene i vår oversikt.

 • Fotokurs
  Du kan selvfølgelig ta fotokurs og det finnes ganske mange gratis på nettet. Du finner rekke fotokurs i vår oversikt. Vi anbefaler også kamera-simulator for å lære om samspillet mellom blender, lukker og ISO.

 • Del bildene dine for å få reaksjoner
  Det kan være nyttig å dele bildene dine på sosiale medier, spesielt på tjenester som er tilrettelagt for fotografer, for eksempel Flickr og 500px.. Fordelen er at du kan få reaksjoner bildene – dette er både lærerikt og inspirerende. Les mer i vår oversikt.

 • Se hvordan andre gjør det
  Se på bilder til andre fotografer. Det er mange måter å gjøre dette på. Du kan følge fotografer på Facebook, Twitter, Instagram og andre sosiale tjenester og du kan selvfølgelig gå på utstillinger.

 • Ta masse bilder!
  Det siste tipset er kanskje det viktigste. Jo flere bilder du tar jo mer lærer du. Du lærer av dine feil og blir inspirert når du lykkes med å ta gode bilder. Øvelse gjør mester! En måte å gjøre dette på er å starte en 365-fotoutfordring, det vil si å ta minst ett bilde hver dag i ett år. Dette er noe som krever disiplin, men kan være svært inspirerende for deg som brenner for fotografi. Les mer i vår artikkel.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *