Apper vi ikke klarer oss uten

På denne siden finner du en samling av apper som Dataporten ikke klarer seg uten. Denne listen har mye fokus på fotografi, men ellers er dette apper folk flest vil ha nytte av.

Les også: Programvare-porten

Våre favoritt-apper

 1. Firefox
  Du kommer ikke langt på nettet uten en nettleser. Du har riktignok Internet Explorer og Edge innebygd i Windows, men Firefox er vesentlig bedre. Du finner Firefox på mozilla.org.

 2. Adobe Lightroom
  Liker du fotografi kommer du ikke utenom et bra bilderedigeringsprogram. Vår favoritt er Lightroom Classic. Det brukes av både profesjonelle fotografer og fotoentusiaster, men som likevel ikke koster skjorta. Les mer i vår Lightroom-guide.

 3. Nik Collection
  Dette er en samling av glimrende filtre som vi bruker som plugin i Adobe Lightroom. Les mer i vår Nik Collection-guide

 4. Twitter
  Twitter er en fantastisk mikrobloggtjeneste. Les mer i vår guide.

 5. Facebook
  Facebook er en populær sosial tjeneste på nettet. Dataporten har en egen Facebook-side. Les mer om Facebook i vår guide.

 6. Google Analytics
  Vi bruker Google Analytics for å få detaljert statistikk for besøkende til Dataporten. Les mer om Google Analytics i vår guide. Vi kan nevne at vi har nylig oppdaget et alternativ til Google Analytics og det er Matomo og vi driver nå med å bli vant til dette alternativet – les mer i vår artikkel.

 7. 7-ZIP
  Vi har meget god erfaring med dette pakkeprogrammet. Les vår omtale om 7-ZIP.

 8. Ccleaner
  Denne appen gjør en meget god jobb med å rydde på PC-en og dermed gjøre den raskere. Les mer i vår Ccleaner-guide.

 9. WordPress
  Vi bruker WordPress for Dataporten fordi det er gratis, brukervennlig og veldig fleksibelt. Les mer i vår guide.

 10. Foxit Reader
  Det finnes ganske mange PDF-lesere, men Foxit Reader er et godt alternativ. Du finner det på foxitsoftware.com.

 11. Microsoft Office
  Vi bruker tekstbehandling og regneark i det daglige og vi velger Microsoft Office. LibreOffice er et gratis og meget godt alternativ, men grunnen til at vi velger Microsoft Office er at vår erfaring er at LibreOffice har tendens til å ødelegge Office-dokumenter som åpnes i programmet, det vil si foreta uønskede endringer i struktur og innhold. Dette er svært uheldig, spesielt hvis du skal dele dokumenter med andre. Les mer dette i vår vår omtale.

 12. Mailstore
  Med Mailstore kan du ta sikkerhetskopi av all e-post, nesten uansett hvilken e-posttjeneste du bruker. Les mer i vår Mailstore-omtale.

 13. Core FTP LE
  Et FTP-program må vi ha for å installere WordPress. Core FTP LE er vår favoritt. Du finner det på coreftp.com.

 14. MozBackup
  Bruker du nettleseren Firefox og/eller e-postprogrammet Thunderbird er MozBackup noe du bare må ha! Med dette programmet kan du ta backup alle brukerdata for disse programmene. Det er perfekt hvis du skal flytte nettleser/e-post til en annen PC. Les mer i vår artikkel.

 15. Malwarebytes
  Dette er et antivirusprogram som finner skadevare som ikke andre finner. Dette programmet kan du gjerne kjøre når PC-en begynner å oppføre deg unormalt. Les mer i vår artikkel.

 16. Chess.com
  Internett er et fantastisk sted å spille sjakk og nettbrett er en ideell enhet for sjakk. Du finner flere sjakk-apper i vår oversikt.

 17. Spotify
  Liker du musikk er Spotify nesten noe du bare må ha. Les mer i vår guide.

 18. WordFeud
  WordFeud er et Scrabble-lignende ordspill som er blitt kjempepopulært. Vi liker det også. Du finner appen på wordfeud.com.

Du finner flere apper i vår oversikt.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *