Pakke-appen vi foretrekker

Det finnes ganske mange pakke-apper, men vi anbefaler 7-Zip.

Les også: Programvare-porten

Windows har riktignok innebygd pakkefunksjon, men mange ganger er det å foretrekke med et eget pakkeprogram.

Ny favoritt

Bandizip har lenge vært vår favoritt pakkeprogram, men nå har utviklerne bestemt seg for å legge inn reklame i grensesnittet. Vi har lenge vurdert alternativer og har altså nå valgt 7-Zip.

Gratis pakkeprogram

7-Zip er et gratis program som er basert på åpen kildekode. Det er mange som foretrekker 7-Zip fremfor den innebygde pakkefunksjonen i Windows.

Programmet støtter formater som 7z, XZ, BZIP2, GZIP, TAR, ZIP, WIM, AR, ARJ, CAB, CHM, CPIO, CramFS, DMG, EXT, FAT, GPT, HFS, IHEX, ISO, LZH, LZMA, MBR, MSI, NSIS, NTFS, QCOW2, RAR, RPM, SquashFS, UDF, UEFI, VDI, VHD, VMDK, WIM, XAR og Z.

Du finner en oversikt over alle funksjonene på 7-zip.org.

7-Zip 22 ble lansert i juni 2022 – du finner en liste over nyhetene på 7-zip.org.

Last ned

Du finner 7-Zip på 7-zip.org. Velg en versjon for 32-bit eller 64-bit Windows. Høyreklikk på startmenyen og system for å finne ut om din Windows-versjon er 32-bit eller 64-bit.

Standarprogram i Windows

Du kan definere 7-Zip som et standardprogram i Windows. Dette kan gjøres på to forskjellige måter:

  • Høyreklikk på en ZIP-fil i filutforsker, velg Åpne i fra menyen og velg En annen app. Her skal du finne 7-Zip i listen og da kan du klikke på den og sette i hake ved Bruk alltid denne appen for å åpne .zip-filer.

  • Klikk på Start, Innstillinger, Apper, Standardapper. Her kan du definere standardapper. Hvis ikke pakkeprogram er på listen kan du klikke på Velg standardapper etter filtyper. Klikk på ZIP og definer standardapp.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *