Her kan du laste ned alle Windows-versjoner

Det finnes et gratisprogram som gjør det mulig å laste ned en ISO-fil for en bestemt Windows-versjon. Programmet trenger ikke installasjon – du bare velger den Windows-versjonen du vil ha og laster ned.

Les også: Windows 10-triksene

Hva er en ISO-fil?

En ISO-fil for Windows kan brukes til å reinstallere eller reparere Windows – du finner en gjennomgang av dette i vår guide. Windows ISO Downloader er et gratis program som gjør det mulig å laste ned ISO-filer av Windows-versjoner fra Microsofts servere. Les mer om ISO-filer i vår guide.

Lettere tilgjengelig

Du finner riktignok ISO-filer på denne (Windows 10) og denne (Windows 7), men dette er på hver sin side. Med Windows ISO Downloader kan du få enklere tilgang til ISO-filene til forskjellige Windows-versjoner. Windows ISO Downloader krever ikke installasjon.

Den eneste utfordringen med Windows ISO Downloader er å finner den korrekte ISO-filen, fordi programmet kommer med en ganske lang liste over Windows-alternativer.

For å gjøre valget enklere kan vi si at Windows «N» er laget for Europa og «KN» er laget for Korea. Forklaringen på dette er at Microsoft måtte merke disse Windows-versjonene etter at selskapet tapte rettsak mot Europakommisjonen i 2004. Disse Windows-versjonen er uten Windows Media Player.

Last ned

Du finner Windows ISO Downloader på heidoc.net – det er filen Windows ISO Downloader.exe du skal laste ned. Programmet trenger ikke installasjon – du bare kjører filen. Det dukker opp et vindu med videoreklame – du kan ikke fjerne reklamevinduet, men du kan klikke på selve programvinduet som er plassert under reklamen og fortsette å bruke programmet. Du kan eventuelt bruke hurtigtasten Alt+Tab for å flytte fokus fra reklamevinduet til programvinduet.

Øverst til høyre i programvinduet får du opp en liste over Windows-versjoner. Du kan klikke på for eksempel Windows 10 og du kan da velge en versjon. Her kan du velge for eksempel Windows 10 May 2019 Update.

Poenget er at du skal velge den versjonen du allerede har, det vil si den versjonen du har produktnøkkelen til.

Hensikten med ISO filen er jo at du skal ha muligheten til å reinstallere eller reparere Windows, selv om du eventuelt har mistet DVD-en. Du kan nemlig bruke ISO-filen til å brenne en DVD for å lage en oppstart-DVD, eventuelt kan du bruke ISO-en til å installere Windows virtuelt. Vær klar over at en slik ISO-fil gir deg ikke gratis Windows – du må fortsatt ha gyldig lisens for å aktivere Windows.

Når du har valgt en aktuell Windows-versjon klikker du på Confirm-knappen og du kan da velge språkversjon, for eksempel Norwegian. Klikk til slutt på Confirm-knappen og du får nedlastingslenker i programvinduet. Klikk på en av lenkene (32-bit eller 64-bit) og last ned ISO-filen.

Skal du velge en annen Windows-versjon er det bare å avslutte (klikk på krysset øverst til høyre) Windows ISO Downloader-vinduet og kjør Windows ISO Downloader.exe-filen på nytt.

Kilder: heidoc.net, ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.