Nyttige triks for filutforsker

For mange er filutforskeren kanskje den nest viktiste appen i Windows 10 etter nettleseren.

Les også: Programvare-porten

På denne siden får du en rekke gode råd og triks om hvordan du kan bruke denne appen.

Den raskeste måten å åpne filutforsker

Det kan være lurt å lære seg hurtigtasten Windows-tasten + E, fordi det er den raskeste måten å åpne filutforsker. Dette er en veldig kjekk mulighet hvis du for eksempel skal kopiere eller flytte filer, fordi kan åpne to vinduer på en rask måte.

Tilrettelegg Hurtigtilgang

Hurtigtilgang er kanskje den viktigste funksjonen i filutforskeren i Windows 10. Her får du en liste over mapper du bruker mest. Du kan høyreklikke på en mappe og feste den til Hurtigtilgang – du kan bruke den samme metoden for å fjerne mappen.

Del filer

Du er en mulighet til å dele filer med apper som Facebook, Twitter eller e-post. Start med å merke en eller flere filer, høyreklikk på filene og velg Delt ressurs fra menyen. Deretter kan du velge en app som brukes til å dele de aktuelle filene. Du kan eventuelt klikke på Få apper i Store for å legge til flere apper for å dele filene.

Du kan åpne Denne PC-en i stedet for Hurtigtilgang

Når du åpner filutforsker i Windows 10 får du opp Hurtigtilgang som standard, det vil si filer som er oftest blitt åpnet. Du har muligheten til å åpne filutforsker på Denne PC-en i stedet for hurtigtilgang. Kjør filutforsker og klikk på Visning-fanen. Her velger du Alternativer og Endre mappe- og søkealternativer. Videre velger du Denne PCen i stedet for Hurtigtilgang i vinduet øverst og klikker på OK for å bekrefte valget.

Slik lagrer du et søkeresultat

Filutforskeren har en søkefunksjon. Du finner søkevinduet på en egen linje under bånd-menyen i filutforsker. Skriv inn ett eller flere søkeord og trykk på Enter. Du får da opp en liste over mapper og filer som inkluderer det aktuelle søkeordet. Du kan nå klikke på Lagre søk på bånd-menyen, gi søket et navn og klikk på Lagre. Du finner det lagrede søket via søk-mappen i din brukerprofil, for eksempel C:\Brukere\<brukernavn>\Søk. Du kan nå høyreklikk på det lagrede søket og feste det til Start.

Mørk tema

Du kan skifte til mørk tema i Windows 10, inkludert filutforsker. Dette gjør du via Start, Innstillinger, Personalisering, Farger. Her kan du merke Mørk under Velg standard appmodus. Vær klar over at dette mørkelegger hele Windows-grensesnittet. Mange synes dette er en artig mulighet og det er enkelt å skifte tilbake til lys modus hvis du ønsker det.

Slå av reklame i filutforsker

Windows 10 viser reklame på flere steder i systemet, inkludert filutforsker. Du kan faktisk fjerne denne reklamen.

Slik blokkerer du reklame i filutforsker:

  1. Kjør filutforsker.
  2. Klikk på «Visning» i menyen øverst til venstre.
  3. Klikk på «Alternativer» lengst til høyre i filutforsker-vinduet.
  4. Klikk på «Endre mappe-og søkealternativer».
  5. Klikk på Vis-fanen.
  6. Bla i «Avanserte innstillinger» og fjern haken ved «Vis varsler fra synkroniseringsleverandør».
  7. Klikk på OK-knappen for å bekrefte valget.

Denne endringen gjelder i utgangspunktet nettlagringstjenesten OneDrive, men skal også gjelde andre lignende tjenester.

For ordens skyld, dersom du har valgt å ikke bruke annonse-ID da du installerte Windows 10 eller oppgraderte til Windows 10, da skal du egentlig ikke trenge å gjøre disse endringene. Har du Windows 10 Pro så slipper du også å gjøre disse endringene.

Kilder: thewindowsclub.com, zdnet.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.