Windows-feilen er fikset
I forrige uke lanserte Microsoft en stor oppdatering for Windows 10, men en feil i oppdatering førte til at personlige filer ble slettet. Nå er feilene fikset, men vi må vente på ny oppdatering.

Les også: Microsoft visste om feilen

Svært få er rammet

Ifølge Microsoft er det svært få som er berørt av denne feilen. Selskapet mener 1/100 av ett prosent av alle som installerte den store oppdateringen ble rammet av feilen. For disse brukerne var feilen svært alvorlig.

Microsoft har nå sendt en fikset oppdatering til testere som er registrert i Windows Insider – hensikten er å teste den fiksede oppdateringen før den slippes til alle andre brukere av Windows 10. Lanseringsdato for denne er ikke kjent.

Hva skjedde egentlig?

Det dreier seg om en feil i en såkalt «Known Folder Redirection» (KFR)-funksjon. Dette er en funksjon som gjør det mulig å flytte filer fra en standardmappe i Windows til en annen mappe. Du finner funksjonen ved å høyreklikke på for eksempel standardmappen Dokumenter og velge Egenskaper fra menyen. Hvis du klikker på Plassering-fanen kan du skrive en ny sti i vinduet for å eventuelty flytte filene.

Feilen skal visstnok ha oppstått hvis denne funksjonen er aktivert, men filene er fortsatt plassert i den gamle mappen. Denne situasjonen førte til at de originale gamle mappene ble feilaktig slettet inkludert alt innhold. Dermed har brukeren kun den nye aktive mappen igjen.

Hvis du for eksempel har liten lagringsplass igjen på C-drevet og ønsker å flytte filer til et annet drev. Du kan da for eksempel opprette «D:\dokumenter» og deretter endre plasseringen av filene fra den originale gamle plasseringen «C:\brukere\brukernavn\dokumenter til D:\dokumenter. Det som skjedde var at den store Windows-oppdateringen slettet den gamle mappen med alle filene dine.

Er du rammet?

Er du rammet av dette, det vil si har du installert den store Windows-oppdateringen og opplever at filer er blitt slettet? Da kan du ringe Microsoft for å få hjelp. Du finner nummeret på support.microsoft.com.

Lanseringsdato er ikke klar

Det er ikke bestemt når den fiksede oppdateringen blir lagt ut.

Kilde: Microsoft

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *