Nå kan alle lære å kode med Codecademy
Codecademy er en populær tjeneste for de som har lyst å lære utvikling av programvare eller for deg som har lyst lære å lage en nettside (webutvikling).

Les også: Kom i gang med programmering

Tjenesten tilbyr i utgangspunktet gratis opplæring i koding, men tilbyr også kommersielle kurs for brukere som ønsker en mer detaljerte og mer intensive kurs.

Codecademy

Codecademy er en nettbasert tjeneste som tilbyr interaktiv opplæring i programmeringsspråk som Python, Java, PHP, JavaScript, Ruby, SQL, og Sass, og lærer dessuten bort språk som HTML og CSS. Du kan også lære å lage nettsider. Tjenesten krever registrering – skriv inn brukernavn, e-postadresse og passord og klikk på «Start coding now». Du kan eventuelt bruke Google, Facebook eller GitHub til å logge deg inn på tjenesten.

Gratis kurs

Her får du en oversikt over kursene som er gratis.

Forklaring på oppgavene
Hver side består av et kurs med flere kode-oppgaver. Klikk på START-knappen for å begynne kurset. Du skal rett og slett følge instruksene på skjermen.

Du vil se kode på skjermen og du skal løse en oppgave. Klikk på «Reset Code» for å nullstille koden. Klikk på «Save & Submit Code» for å se resultatet av koden som står på skjermen, det vil si hva den aktuelle koden gjør. Du får en feilmelding hvis det er feil i koden eller hvis du har ikke løst oppgaven og du kan da prøve igjen. Klikk på «Start Next Lesson» for å gå til neste oppgave:

Her er noen av kodekursene (kursene krever registrering):

Kursene er delt i temaer som webutvikling og programmering.

Codacademy Pro

Codeacademy Pro er kommersielle kurs for deg som ønsker mer intensive kurs. Prisen er 19.99 USD (167 kroner) per måned.

Les mer på pro.codecademy.com.

Kilder: Wikipedia, codecademy.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *