Koding for barn

Scratch er en app som gjør det enklere for barn og nybegynnere å lære koding.

Les også: Lær å kode med Codecademy

En av fordelene med appen er at den bruker HTML, CSS og JavaScript i stedet for Adobe Flash.

Scratch er et visuelt programmeringsspråk som gir en god start for barn og nybegynnere som ønsker å lære koding.

Scratch

Appen finnes blant annet i en Scratch Desktop-versjon for Windows og for Mac. Du kan laste den ned fra scratch.mit.edu. Den finnes også som en nettbasert versjon som fungerer direkte i nettleseren på scratch.mit.edu. Scratch støtter Chrome, Edge, Firefox og Safari. Den støtter derimot ikke Internet Explorer. Klikk på Direkte til programmering for å starte.

Du finner faner for kodeblokker (code), tegneverktøy (costumes) og lyd (sounds) til venstre, kodeblokker i midten og stageblokker til høyre. Scratch starter med grunnleggende operasjoner. Den støtter blant annet løkker, variabler, input, mus og tastatur – du kan klikke og dra blokker til kodeområdet i midten.

Sett i gang

Gå til cratch.mit.edu og klikk på Direkte til programmering. Du skal først velge type kode (via Code-fanen) fra menyen til venstre: Motion, Looks, Sound og så videre. Deretter kan du klikke-og-dra en ønsket kode til midten av vinduet. Du legger ut flere koder og på den måte bygger din app. Du kan klikke på selve koden på midten for å kjøre koden (for å se eller høre hvordan koden virker). På vinduet til høyre kan du se (eller høre) hvor din kode virker. Klikk på Tutorials-knappen øverst for å lære bruken av denne tjenesten.

Også på norsk

Denne tjenesten finnes også på norsk. Hvis du klikker på klode-menyknappen øverst til venstre kan du velge blant annet norsk bokmål

Konklusjon

Denne tjenesten er en fin måte for barn å lære koding, men også for andre som aldri har kodet før. Den eneste ulempen er at veiledningene (tutorials) er kun på engelsk.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *