Slik får du 30 GB ekstra lagringsplass

Har du fått den nyeste store oppdateringen for Windows, da kan du velge å fjerne installasjonsfilene og få mer lagringsplass.

Les også: Slik får du ekstra lagringsplass

Denne oppdateringen er såpass stor at det er mye lagringsplass å hente, faktisk kan det dreie seg om 30 GB eller mer med ekstra lagringsplass, dersom du rydder etter oppdateringen. Du bør likevel tenke deg godt om før du eventuelt fjerner filene, fordi du mister muligheten til å angre på oppdateringen.

Har du fått oppdateringen?

Du kan sjekke om du har fått den store oppdateringen ved å åpne søkevinduet i Windows, skrive winver i søkevinduet og trykke på Enter-tasten. Hvis du ser Versjon 2004 har du allerede fått den siste store uppdateringen. Hvis ser et lavere tall, for eksempel 1909, har du ikke fått den siste store oppdateringen.

Derfor bør du ikke slette filene

Filene du fjerner på denne måten brukes til å gå tilbake til tidligere Windows-versjon i tilfelle det skjer noe feil ved oppdateringen – filene virker altså som en sikkerhet mot eventuelle feil. Hvis oppdateringen skjer feilfritt har du egentlig ikke behov for filene, men det er ditt valg om du velger å fjern dem. Har du liten lagringsplass på PC-en din kan det være lurt å rydde bort filene, men har du masse ledig plass igjen trenger du egentlig ikke å rydde.

Slik fjerner du filene

Det finnes flere måter å gjøre dette på. Du kan klikke på søkeknappen i Windows, skrive diskopprydding i søkevinduet og klikke på Diskopprydding-appen. Sørg for å velge systemdrevet (dersom du har flere enn ett drev i PC-en, dette er gjerne C:) og klikk på OK. Klikk på «Rydd opp i systemfiler» i Diskopprydding-vinduet. Velg systemdrevet (dersom du har flere enn ett drev) en gang til og på OK en gang til.

Verktøyet vil nå kalkulere hvor mye plass du kan få tilbake. Vær oppmerksom på at denne prosessen kan ta tid – opptil flere minutter. Du får til slutt opp et vindu hvor du kan velge det som skal slettes. Her kan du blant annet velge «Tidligere Windows-installasjon(er)» og klikk på OK-knappen for å starte slettingen.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *