Klagestorm mot WordPress-oppdatering

I august 2020 ble det lansert en stor oppdatering for WordPress.

Les også: Stor oppdatering for WordPress

Dataporten bruker WordPress og vi opplevde WordPress 5.5 som den verste oppdateringen siden versjon 5.0 for to år siden.

Hva er feil?

Det er flere feil i WordPress 5.5. De fleste går på redusert brukervennlighet. Dette er noen av feilene:

  • En URL for et innlegg vises ikke lenger i hovedvinduet for innlegget på toppen av innleggets tittel. Vi må nå klikke på Dokument til høyre for å se URL-en. Ganske tungvint.

  • Forhåndsvisning av et innlegg krever to klikk i stedet for kun ett. Dette høres ut som en bagatell, men hvis man ønsker å se forhåndsvisning av alle innlegg vil to klikk gjøre arbeidsflyten vesentlig tyngre.

  • Tidligere var en aktiv blokk merket på en slik måte at man kunne tydelig se hvilken blokk som var aktiv. Denne merkingen er nå blitt fjernet og det skaper forvirring. Hvis man for eksempel skal slette en blokk er man ikke sikker hvilke blokk man sletter uten denne merkingen. Dette er en merkelig endring som reduserer brukervennligheten betraktelig.

Det er flere irritasjonsmomenter i WordPress 5.5. Du kan se tilbakemeldinger fra WordPress-brukere via diskusjonsforumet wordpress.org.

En skuffelse

Nå er WordPress 5.5.1 klar for installering og vi kan ikke se at noen av de nevnte problemene er fikset.

Ifølge pressemeldingen fikser denne oppdateringen 34 feil, den kommer med 5 forbedringer og den fikser 5 feil i blokk-funksjonen.

Slik oppdaterer du WordPress

Det skal dukke opp en lenke i kontrollpanelet i WordPress. Du klikker på denne lenken og resten ordnes automatisk.

Kilde: wordpress.org

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.