Slik oppdaterer du Windows 10

Det er snart fire måneder siden den store oppdateringen for Windows 10 ble lansert og nå kan det være aktuelt å oppdatere.

Les også: Stor oppdatering for Windows

Det er oppdaget en del feil i oppdateringen, men nå har Microsoft fikset nesten alle.

Oppdateringen er friskmeldt

Det skal være greit å oppdatere nå. På microsoft.com finner du en liste over feil som er blitt oppdaget. Status per i dag er at det kun er meldt om 2 feil som ikke er blitt fikset ennå. Det dreier seg om feil med visse lyddrivere.

Du har følgende valg

  • Hvis du allerede har installert den nyeste oppdateringen trenger du ikke å gjøre noe. Hvis du er usikker kan du bruke søkeordet winver i søkevinduet i Windows. Hvis du ser tallet 2004 i vinduet da har du allerede oppdatert. Hvis du ser tallet 1909 eller lavere da har du ikke den nyeste versjonen. Da kan du eventuelt velge de andre alternativene.

  • Du kan rett og slett bare velge å vente på at du får en melding på skjermen om å oppdatere, altså å ikke gjøre noen ting før du må. Det går an å utsette oppdateringen, men det er altså trygt å oppdatere i dag

  • Du kan sette i gang installasjon av oppdateringen via Start, Innstillinger, Oppdatering og sikkerhet. Her skal det dukke opp en lenke som kan brukes til å installere den aktuelle oppdateringen. Hos enkelte brukere vil denne lenken ikke dukke opp – da må du bare vente.

  • Du har en mulighet til å besøke microsoft.com og klikke på Oppdater nå-knappen. Last ned og kjør filen. Klikk på Oppdater nå og du får nå opp et vindu som bekrefter at PC-en din støtter denne oppdateringen (dersom den støttes). Klikk på Neste for å sette i gang oppdateringen. Dette er en metode som garantert virker med mindre PC-en din av en eller annen grunn ikke støtter oppdateringen.

Du bør også være klar over at denne oppdateringen ikke er sikkerhetsoppdatering – den inneholder kun nye funksjoner og den haster derfor ikke.

Du kan angre

Dersom du har installert den store oppdateringen og at du merker problemer kan du gå tilbake til tilstanden før oppdateringen – les mer i vår artikkel.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.