Denne appen overfører bilder fra kamera til PC

Hva bruker du til å overføre bilder fra kamera til PC? Er du heldig får du en app fra kameraprodusenten som ordner denne overføringen mer eller mindre automatisk.

Les også: Kamera til PC-apper

Problemet er at ikke alle kameraer leveres med en slik app, men det finnes et alternativ.

WIA Loader

WIA Loader er en app som er utviklet for å dekke behovet for en app som ikke følger med et kamera.
Denne appen sørger for å overføre bilder fra kamera eller mobiltelefon til en Windows-basert PC. Du kan også bruke appen til å importere og organisere bilder.

Last ned og bruk

Du finner WIA Loader på mortara.org. Skroll ned til WIA Loader-lenken. Du laster ned og installerer appen på PC-en. Velg English som språkversjon (appen finnes ikke på norsk). Du får opp et vindu med tips – klikk på OK for å fortsette.

Dersom du har koblet et kamera til PC-en vil du se navnet på kameraet under Sources-menyvalget i programmet. Hvis du klikker på dette valget vi du se alle bildene på minnekortet i kameraet i programvinduet, det vi si miniatyrbilder.

Hvis du klikker på den grønne Start Import-knappen vil bildene i kameraet overføres til PC-en slik det er beskrevet i den innebygde profilen Default. Bildene blir da overført til en mappe som er definert som standard i Windows. I Windows 10 er dette mappen Bilder.

Du bør egentlig lage din egen profil, fordi da kan du overføre bildene slik du ønsker det og du kan også lage flere profil for eventuelt mange kameraer og mobiltelefon.

Du kan lage din egen profil ved å klikke på File, Settings, Profiles. Klikk videre på Profile wizard-ikonet. I neste vindu kan du bla deg frem til mappen du ønsker å overføre bildene til på PC-en. Klikk på Next for å bekrefte valget. I neste vindu kan du velge hva du skal gjøre med bildene som overføres. Klikk på Next for å bekrefte valget. Til slutt gir du den nye profilen et unikt navn, for eksempel Canon7D. Klikk på Done for å bekrefte valget.

Neste gang du starter programmet WIA Loader vil du se din nye profil under Use Import-profile.

Kilde: thewindowsclub.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *