Slik overfører du bilder fra kamera til PC


Skal du overføre bilder fra kamera til PC finnes det flere alternative løsninger. Vi presenterer noen av dem på denne siden.

Les også: Fotoapper for alle nivåer

Det beste alternativet

Den beste løsningen, hvis du har muligheten til det, er å bruke en app fra din kameraprodusent. Her er de tre mest populære kameramerkene:

Tips for Canon-brukere: Har du et gammelt Canon-kamera er det sannsynlig at du ikke finner EOS Utility-programvaren på Canon sine nettsider. Vi vet ikke hvorfor dette er slik, men du kan laste ned EOS Utility fra andre nettsider – les mer i vår artikkel.

Har du et annet kameramerke kan du google kameraprodusenten og finne frem nedlastingssiden til programvaren.

Importer bilder til Windows

Det går an å bruke verktøy som er innebygd i Windows. Du kan koble kameraet til PC-en og slå på kameraet. Klikk på Importer i dialogboksen som kommer opp og Importer igjen. Vær oppmerksom på at dette fungerer kun dersom funksjonen Autokjør er aktivert i Windows.

Les også: Overfør bilder fra mobil til PC

Les mer om denne funksjonen for Windows 7 på microsoft.com. Hvis du har Windows 10 vil du få opp en melding nederst til høyre i Windows (system tray) om at enheten er klar, det vil si når du har koblet kameraet til PC-en. Du må aktivt klikke på meldingen og deretter kan du velge å importere bilder fra menyen.

Adobe Bridge

Du kan eventuelt importere bildene via Adobe Bridge. Les mer i vår guide.

Fra mobil til PC

Ønsker du å overføre bilder fra mobilen kan du bruke gratisprogrammet Photo Compantion, les mer om dette i vår artikkel. Programmet Resilio Sync er et alternativ hvis du trenger et verktøy som er mer avansert.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *