Lokal konto er «fjernet» i Windows 10, men det finnes et triks

Micosoft har nå endret reglene for Windows 10. Du kan fra nå av ikke opprette lokal konto i Windows 10. Du kan kun logge deg på Windows med Microsoft-konto. Dette gjelder Windows 10 Home.

Microsoft har altså fjernet muligheten til å opprette lokal konto i Windows 10 Home.

Det finnes en mulighet

Det finnes et triks som gjør det mulig å opprette lokal konto og det er å logge deg av internett mens du oppretter lokal konto via Start, Innstillinger, Kontoer, E-post og kontoer.

Hvis du i dag installerer Windows 10 eller setter opp en PC for første gang vil du ikke få en mulighet til å sette opp lokal konto , du vil kun få en mulighet å logge deg på med Microsoft-konto.

Hvis du har Windows 10 Pro får du en mulighet til å logge deg på et domene og dette alternativet oppretter lokal konto, men dette skjer altså kun i Windows 10 Pro.

Slik oppretter du lokal konto likevel

Det finnes et triks som gjør det mulig å opprette lokal konto likevel i Windows 10. Dette kan du gjøre etter installasjon eller oppsett av Windows 10. Trikset går ut på å koble deg fra internett.

Du kan eventuelt gjøre dette ved å slå av strømmen på ruteren eller enheten som gir PC-en din tilgang til internett. Et alternativ er å fjerne nettverkskabelen fra veggen/ruteren – dette avhenger av hva slags utstyr du bruker for å få internett. Du vil nok merke mangel på internett ved at Windows 10 gir deg beskjed om at PC-en ikke har tilgang til internett.

Deretter kan du prøve å opprette Microsoft-konto via Start, Innstillinger, Kontoer, E-post og kontoer. Du vil da få en feilmelding, fordi PC-en er ikk koblet til internett. Du kan velge å hoppe over dette og du vil da få et spørsmål om hvem skal bruke denne PC-en. Dermed vil du starte en prosess som oppretter lokal konto. Du kan da opprette lokal konto og deretter koble PC-en til internett.

Kilder: reddit.com, howtogeek.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.