Nyttig informasjon om PC-en din


Speccy er en app som viser deg detaljert informasjon om PC-en din. Det gir deg blant annet informasjon om PC-en din har ledig plass for mer minne og det er nyttig hvis du vurderer å oppgradere.

Les også: Programvare-arkivet

Speccy er laget av de samme utviklerne som har laget Ccleaner som kan brukes til å optimalisere Windows og Defraggler som kan brukes til å defragmentere harddisken.

Slik er PC-en din

Programmet Speccy har 11 menyer på venstre siden. Summary viser deg en oversikt over hvilket operativsystem du har installert. Her finner du også informasjon om prosessoren, minnet, hovedkortet, skjermkortet, lagringsenheter, optiske drev og lydsystemer. Videre får du mer informasjon om temperatur for enkelte komponenter i PC-en din.

Ønsker du mer detaljert informasjom om spesifikke komponenter kan du klikke på Operating System, CPU, RAM, Motherboard, Graphics, Storage, Optical Drives, Audo, Peripherals og Network.

Her finner du mer nyttig informasjon enn du kanskje er klar over. Klikker du for eksempel på Operating System kan du se serienummeret til Windows, du får vite når Windows ble installert og hvilken versjon av forskjellig programmer som er installert.

Er det plass til mer minne?

Klikker du på RAM får du blant annet informasjon om PC-en din har en ledig plass for ekstra minnebrikke. Dette er svært nyttig hvis du vurderer å oppgradere minne, det vil si om det plass til å legge inn flere minnebrikker.

Modell-nummer til hovedkortet

Speccy forteller deg også modell-nummeret til hovedkortet i PC-en din via menyvalget Motherboard og Model. Dette er nyttig hvis du for eksempel skal oppdatere BIOS i PC-en din. Les mer i vår guide.

Det er bare å klikke videre på alle menyvalgene får å få flere detaljer om alle komponentene i PC-en din.

Last ned

Du finner Speccy på piriform.com/speccy

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.