Derfor bør du ikke bruke app for å oppdatere drivere

Har du et PC-problem er det ofte dårlig eller utdatert driver som er problemet. Det finnes tredjepartsapper som gjør det superenkelt å oppdatere drivere, men det bør du absolutt ikke gjøre!

Les også: Din Windows-guide

Ikke bruk tredjepartsapper
Vi har tidligere anbefalt programmet Snail Driver, ikke minst fordi det er så enkelt å bruke at det er ganske utrolig. Slike løsninger er dessverre ikke optimale – drivere du får på denne måten er ikke alltid skikkelig testet.

Bruk Windows Update!

Det du bør gjøre er å oppdatere drivere via Windows Update eller via en nettside fra produsenten til en aktuell maskinvare. Produsentene legger ut oppdateringer på sine nettsider og sender også nye drivere til Microsoft som tester driverne videre for sine systemer for deretter gjøre driverne tilgjengelige via Windows Upate.

Har du Windows 10 trenger du som regel ikke å gjøre noe, fordi driverne oppdateres gjerne automatisk. Bruker du Windows 7 eller 8 får du gjerne en liste over aktuelle drivere under valgfrie oppdateringer i Windows Update. I Windows 7 får du tilgang til disse via Kontrollpanel, System og sikkerhet og Windows Update. Det kan være fristende å bruke enkle tredjepartapper for å oppdatere drivere, men det anbefales altså ikke.

Du trenger som regel ikke å tenke på å oppdatere drivere med mindre du får problemer med maskinvare eller Windows. Du bør uansette starte med å sjekke Windows Update og hvis ikke du finner oppdateringer der, kan du gå til hjemmesiden til en aktuell produsent hvis du vet navnet til produsenten.

Skjermkortdrivere er et unntak

Ett av unntakene fra regelen om å ikke bry deg om å oppdatere drivere gjelder hvis du spiller krevende dataspill. Da kan det hende at ytelsen blir bedre hvis du oppdaterer driver til skjermkortet – dette finner du gjerne på hjemmesiden til produsenten til skjermkortet ditt. Du kan bruke for eksempel Speccy til å finne ut mer om skjermkortet i PC-en din. Det kan nevnes at skjermkortprodusenter tilbyr egne programmer og grensesnitt som kan brukes til å oppdatere deres drivere.

Kilde: howtogeek.com

You may also like...

1 Response

  1. Takk for denne melding jeg stolte på Dataporten med SnailDrever, det fikk jeg erfare 1 Driver hadde et Virus, dette er nå fjernet
    Og so da står det her ikke bruk Tredieparts Program vare.
    En meet god artikkel stor takk til Arsæll Benediktsson.

    Arne Mathiesen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.