Driveroppdatering blir ikke enklere enn dette

snaildriver1

Snail Driver er et gratis program som kan brukes til å laste ned, oppdatere og installere Windows-drivere automatisk med ett klikk.

Les også: Slik oppdaterer du drivere

Det finnes allerede måter å oppdatere drivere, men det viser seg ikke å være helt enkelt. Du må klikke deg frem via kontrollpanelet i Windows og finne den riktige enheten som skal ha oppdatert driver.

Enklere blir det ikke
Nå har vi funnet et program som gjør noe med dette. Dette programmet er så enkelt å bruke at du vil ikke tro det er sant – du bare kjører programmet, skanner PC-en og oppdaterer driverne.

Programmet har en database med over 300 000 enheter. Det er med andre ord et veldig praktisk, enkelt og nyttig program. Dette er en funksjon som absolutt burde være en del av Windows.

Snail Driver skanner PC-en og du vil til slutt få opp en liste over enheter med informasjon om hvilken driver-versjon som er installert og hvilken driver-versjon som er tilgjengelig.

Du velger selv hvilke drivere som oppdateres

Det neste du kan gjøre er å merke (sette en hake til venstre) enhetene du ønsker å oppdatere – du setter en hake til venstre for den aktuelle enheten – standardvalget er at alle enhetene er merket. Du klikker derette på «Update»-lenken øverst til høyre i programvinduet. Du vil da se at de aktuelle drivere lastes ned og installeres.

Gjenopprettingspunkt

Programmet oppretter automatisk gjenopprettingspunkt før de oppdaterte driverne installeres. Dette er veldig viktig, fordi det gir deg en mulighet til å gå tilbake i tid, altså før driveren installeres, dersom driveren er dårlig. Les mer om gjennopprettingspunkt i vår artikkel.

Dette kan du gjøre hvis en driver er dårlig

Vær oppmerksom på at PC-en kan bli ustabil etter installasjon av en driver. Det er noe som ikke skal skje, men det kan skje – da er det viktig å vite hva du kan gjøre. Du kan sette Windows tilbake i tid til et tidspunkt før installasjon av den aktuelle driveren. Trykk på F8-tasten (eventuelt en annen tast, les informasjon om din PC) under oppstarten av PC-en og du skal da opp en feilsøkemeny. Du kan bruke denne muligheten til å tilbakestille Windows, altså før en aktuelle driveren ble installert.

Vi fraråder bruk av Snail Driver

Det er ofte for godt til å være sant. Snail Driver er så enkel å bruke at det er ganske utrolig. Det viser seg nå at slike programmer ikke er så bra, fordi driverne du får på denne måten ikke er skikkelig testet. Les mer i vår artikkel.

Last ned

Du finner SnailDriver på snailsuite.com. Det støtter Windows 7, Windows 8 og Windows 10. Når du har installert programmet er det bare å kjøre programmet og klikke på «SCAN» i programvinduet.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *