Driveroppdatering blir ikke enklere enn dette

snaildriver1

Snail Driver er et gratis program som kan brukes til å laste ned, oppdatere og installere Windows-drivere automatisk med ett klikk.

Les også: Slik oppdaterer du drivere

Det finnes allerede måter å oppdatere drivere, men det viser seg ikke å være helt enkelt. Du må klikke deg frem via kontrollpanelet i Windows og finne den riktige enheten som skal ha oppdatert driver.

Enklere blir det ikke

Nå har vi funnet et program som gjør noe med dette. Dette programmet er så enkelt å bruke at du vil ikke tror det er sant – du bare kjører programmet, skanner PC-en og oppdaterer driverne.
Programmet har en database med over 300 000 enheter. Det er med andre ord et veldig praktisk, enkelt og nyttig program. Dette er en funksjon som absolutt burde være en del av Windows.

Snail Driver skanner PC-en og du vil til slutt få opp en liste over enheter med informasjon om hvilken driver-versjon som er installert og hvilken driver-versjon som er tilgjengelig.

Du velger selv hvilke drivere som oppdateres

Det neste du kan gjøre er å merke (sette en hake til venstre) enhetene du ønsker å oppdatere – du setter en hake til venstre for den aktuelle enheten – standardvalget er at alle enhetene er merket. Du klikker derette på «Update»-lenken øverst til høyre i programvinduet. Du vil da se at de aktuelle drivere lastes ned og installeres.

Gjenopprettingspunkt

Programmet oppretter automatisk gjenopprettingspunkt før de oppdaterte driverne installeres. Dette er veldig viktig, fordi det gir deg en mulighet til å gå tilbake i tid, altså før driveren installeres, dersom driveren er dårlig. Les mer om gjennopprettingspunkt i vår artikkel.

Hvis en driver er dårlig

Vi har brukt denne metoden tidligere uten problemer, men så fikk vi plutselig en dårlig driver en dag. Vi brukte Snail Driver til å oppdatere én av driverne i vår PC og da ble PC-en veldig ustabil. Dette er noe som ikke skal skje, men det kan skje. Det vi gjorde da var å sette Windows tilbake i tid til et tidspunkt før installasjon av den aktuelle driveren. Vi trykket på F8-tasten under oppstarten av PC-en og fikk da opp feilsøkemenyen. Vi brukte denne til å tilbakestille Windows og det reddet PC-en vår. Vi sier ikke at dette vil skje alle, men det er altså en teoretisk mulighet – du vet nå hva du skal gjøre hvis det skjer din PC!

Last ned

Du finner SnailDriver på snailsuite.com. Det støtter Windows 7, Windows 8 og Windows 10. Når du har installert programmet er det bare å kjøre programmet og klikke på «SCAN» i programvinduet.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.