Netflix mister grepet

Strømmegiganten Netflix er meget populær over hele verden, men nå svikter abonnentene. Netflix fikk færre brukere i løpet av siste kvartal enn forventet og det skuffer pengemarkedet.

Les også: Vi har testet Netflix

Veksten svikter

Antall abonnementer økte til totalt 151,6 millioner i andre kvartal. Dette høres jo mye ut, men det er veksten som skuffer analytikere på Wall Street. Det var forventet at Netflix ville få fem millioner nye abonnenter på kvartalet, men resultatet var «kun» en vekst på 2,7 millioner abonnenter.

Det er det amerikanske abonnentene som svikter. Netflix har mistet 126 000 brukere i USA i løpet av kvartalet. Internasjonalt var det forventet at Netflix ville få 4,81 millioner nye abonnenter, men her ble tallet 2,83 millioner abonnenter.

Konkurransen øker

En av Netflix sine sterke sider er egenproduserte filmer og TV-serier, noe som bidrar til økt kvalitet, men problemet er at dette koster mye. Konkurransen blir stadig hardere. Flere selskapet planlegger å lansere strømmetjenester i løpet av 2019, inkludert Disney og Apple. Netflix har mistet populære TV-serier som Friends og The Office. Netflix har også mistet rettighetene til Godfather-trilogien.

Reed Hastings, sjefen til Netflix, mener problemene skyldes høyere abonnementpris og ikke konkurranse, i hvert fall ikke i løpet av siste kvartal.

Bruker du Netflix?

Vis resultat

Loading ... Loading ...

Kilder: theverge.com, e24.no

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.