Vi har testet Netflix

Netflix er nok den mest populære filmstrømmetjenesten for tiden. Du betaler fast pris og kan da se massevis av filmer og TV-serier når du selv ønsker det.

Les også: Filmstrømmetjenester på nett

Alt er imidlertid ikke bare fryd og gammen. Vi oppsumerer ris og ros i denne artikkelen og kommer med tips som gjør Netflix til en brukbar opplevelse.

Prisene

Den første måneden for Netflix er gratis. Etter dette kan du velge mellom følgende priser:

 • Basis: 89 NOK
 • Standard: 109 NOK
 • Premium: 139 NOK

Du finner detaljene på netflix.com.

Egenproduserte filmer

Vi starter med det positive. Netflix tilbyr en rekke egenproduserte (originalinnhold) filmer og TV-serier og da dreier det seg om helt nye filmer og TV-serier, det vil si du trenger ikke å vente flere måneder eller år. Dette er nok den største fordelen med Netflix.

Søkefunksjon

Den innebygde søkefunksjonen i Netlfix kunne vært bedre. Skal du ha en god søkefunksjon finnes det gode alternativer. Les mer i vår artikkel.

Menyvalg

Hvis du ser på menyen i Netflix viser den kun en brøkdel av kategorier som faktisk finnes i Netflix. Det finnes et triks som gjør det mulig å få tilgang til alle kategorier og dette er faktisk en ganske lang liste som ikke er tilgjengelig i selve Netflix. Les mer i vår artikkel.

Netflix-minnet kunne vært bedre

Det at Netflix husker filmer og TV-serier vi har satt på pause er jo positivt. Det vi imidlertid savner er en mulighet til å slette filmet i dette minnet, det vil si filmer og TV-serier vi ikke skal se videre. Den eneste muligheten til å fjerne en TV-serie fra minnet er å fortsette å se den ferdig og vi må da spole fremover helt til Netflix har forstått at vi er ferdig med visningen av hele serien. Dette er ikke bra nok.

Manglende klassikere

Netflix har en egen kategori for filmklassikere, men utvalget er ikke stort. Vi ser at Netflix velger å fjerne enkelte klassikere. Vi har for eksempel sett at The Godfather-trilogien har vært tilgjengelig på Netflix, men som senere er blitt fjernet. Vi synes dette er dårlig tjeneste for brukerne – les mer i vår artikkel.

Autostart av trailere irriterer

Netflix viser filmtrailere på sin hovedside og denne visningen starter automatisk – noen synes dette er en god funksjon, mens for andre er dette irriterende. Det finnes heldigvis nettleser-utvidelse som stopper autostarten – les mer i vår artikkel.

Konklusjon

Netflix imponerer egentlig ikke med stort filmutvalg, men det er bra nok for folk flest. Du kan se filmer når det passer deg og prisen er relativt lav. Netflix tilbyr en rekke egenproduserte filmer og da er filmene helt nye.

Fordeler

 • Filmutvalget er bra nok for folk flest.
 • Du kan se filmer og TV-serier til relativt lav pris.
 • Du kan se filmer på alle typer enheter.
 • Tar du en pause i visning av en film vil Netflix husker hvor du tok pause.
 • Tilbyr helt ferske egenproduserte filmer.

Ulemper

 • Filmutvalget imponerer ikke filmnerder.
 • Søkefunksjonen kunne vært bedre.
 • Menyen viser kun en liten del av innebygde filmkategorier.
 • Vi savner en mulighet til å fjerne filmer i Netflix-minnet vi ikke ønsker å se videre.
 • Autostart av trailere er irriterende.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.