Dette kan dere gjøre mye bedre, Microsoft!

En gang i måneden legger Microsoft ut sikkerhetsoppdateringer for Windows.

Les også: Nettstedkart for Dataporten

Samtidig som oppdateringene slippes legger Microsoft ut informasjon om oppdateringene. Det viser seg at denne listen som programvaregiganten legger ut har veldig liten praktisk nytte.

Security Update

Microsoft legger i utgangspunktet ut informasjon om sikkerhetsoppdateringer på microsoft.com/update-guide. Denne nettsiden er såpass dårlig og lite profesjonell at den gjør nesten narr av teknikere og andre som ønsker å få en oversikt over hvilke oppdateringer Microsoft har lagt ut. For ordens skyld, for vanlige brukere er ikke dette så viktig, men for mange av oss som ønsker å vite for eksempel om hvor mange sikkerhetshull som er tettet i Windows så er dette kjekt å vite.

Dette er noen av ulempene med informasjonen fra Microsoft:

  • Det mangler en oppsummering av antall oppdateringer for ulike Windows-versjoner. Listen er riktignok utstyrt med filtre, men disse er så kompliserte at de er i praksis ubrukelige.

  • Filteret for dato er så klønere laget og så lite intuitive at det slett ikke er enkelt å bruke. Filteret blir ikke nullstillt ved neste visning, så det må justeres manuelt ved hver visning. Rett og slett dårlig håndverk.

  • Filtrene for sårbarheter og systemer (for eksempel Windows) er utrolig tungvinne å bruke. Det er 5 forskjellige filtre som gir veldig liten mening, i hvert fall for brukere som er usikre på hva de skal filtre bort. Detaljene er så mange at filtrene drukner rett og slett.

Dataporten har fått tilbakemeldinger fra teknikere som er enige i kritikken. Hva med deg? Legg gjerne inn en melding i kommentarfeltet nederst i denne artikkelen!

Andre nettsteder er mye bedre

Vi har faktisk lurt på hvorfor Microsoft er så dårlig på dette, men har ikke fått noe svar. Det merkes at nettsteder som ghacks.net og bleepingcomputer.com er mye flinkere til dette enn Microsoft.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *