Bli bedre i sjakk med denne appen!

MD Chess er en gratis app for Android-mobiler som gjør det mulig å spille og trene på å spille sjakk. Ønsker du å få tips om de beste trekkene underveis i et sjakkparti er denne appen perfekt for deg.

Les også: Bruk databaser til å bli bedre i sjakk

Denne appen passer med andre ord for deg som ønsker å lære deg såkalt «teori», det vil si sjakktrekk som anses å være det beste sjakktrekket i en aktuellt stilling på sjakkbrettet.

Appen gir deg forslag til sjakktrekk

Når du starter appen spiller du i utgangspunktet med sjakkcomputeren Cuckoochess (denne kan du eventuelt endre til Stockfish). Det som gjøre denne appen god for trening er at du får tips underveis om de beste trekkene, det vil si det computeren anser som det beste trekket i den stillingen som er på bordet akkurat da. Du kan eventiuelt velge å slå av tipsene hvis du ønsker det. Dette kan eventuelt gjøre ved å trykke på menyknappen øverst til venstre i appvinduet og velge «Settings» og fjerne haken ved «Show Book Hints» under «Hints»

Du finner ellers et hav av innstillinger via menyknappen øverst til venstre. Her kan du blant annet starte et nytt sjakkparti via «New Game», og du kan velge sjakkcomputeren Stockfish fremfor standardcomputeren Cuckoochess – dette gjør du via menyvalget «Manage Chess Engines».

MD Chess er ikke for absolutt nybegynnere som ikke kan det grunnleggende, men den passer meget bra for spillere som ønsker å få tips underveis i løpet av et sjakkparti, og er derfor et meget godt alternativ for trening. Appen gir deg flere tips om sjakktrekk, men du kan imidlertid selv velge om du følger tipset. Ønsker du å angre på et trekk kan du bare trykke på vesntre-pilen øverst til høyre.

Last ned

Du finner appen på play.google.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *