Derfor anbefaler vi Malwarebytes

Malwarebytes er et populært program som gir PC-en din en ekstra beskyttelse mot skadelige programmer. Programmet kan brukes til å fjerne skadevare som ikke andre antivirus oppdager.

Les også: Antivirus-guide

Dette programmet er kjekt å ha som et tillegg til et annet antivirusprogram – erfaringen viser at det gjerne finner skadelige programmer som ikke andre antivirus oppdager.

Derfor anbefaler vi Malwarebytes

Malwarebytes gjør det bra i uavhengige tester. Vår erfaring er at Malwarebytes finner skadevare ikke andre antivirus finner og kan brukes til å skanne PC-en etter behov.

Kan brukes etter behov

Gratisversjon tilbyr en skannemulighet som kan brukes når det passer, for eksempel hvis du laster ned gratisprogrammer fra nettet, eller hvis PC-en begynner å oppføre seg unormalt. Betalversjonen derimot inkluderer sanntidsbeskyttelse, det vil si den oppdager skadevare etter hvert som du bruker PC-en din.

Last ned gratis

Du kan laste ned programmet fra malwarebytes.com (klikk på FREE DOWNLOAD) – last ned og kjør installasjonsfilen. Klikk på Install og klikk videre på Personal. Klikk deretter på Next.

Vær oppmerksom på eventuelle tilbud du får om å installere ekstra funksjoner. Dette bør du si nei til, fordi dette gjør PC-en tregere. Du får kanskje tilbud om Browser Guard. Klikk på Skip this for now for å si nei til dette tilbudet.

Nå settes installasjonen i gang. Du kan til slutt klikke på Open Malwarebytes. Kikk videre på Get started og videre på Maybe later for å si nei til Premium-utgaven. På neste vindu har du ikke noen valg – du må klikke på Start trial for å starte prøveversjon av Premium-utgaven. Til slutt kan du klikke på Got it og Get started.

Først nå får du programvinduet for Malwarebytes.

Klikk på Scan for å skanne PC-en for første gang. Klikk på View report for å eventuelt lese resultatet eller klikk på Done for å avslutte denne delen.

Vær oppmerksom på at vi ønsker å ha minst mulig med Premium-funksjonene å gjøre, fordi disse funksjenen vil uansett slutte å fungere etter 14 dagers gratis prøveperiode. Derfor kan du likegodt slå av slike funksjoner med en gang.

Klikk på de tre vertikale punktene ved Rea-Time Protection og velg Settings. Her kan du slå av alt som har med sanntidbeskyttelse å gjøre, fordi poenget er at du skal kun bruke Malwarebyte til å skanne etter behov og ikke at den skal kjøre hele tiden – det drar ned ytelsen.

Videre bør du slå av at Malwarebytes starter samtidig som Windows starter – dette gjør du via Settings og General.

Vær klar over at du kan også høyreklikke på en mappe eller en fil i filutforsker og velge Malwarebytes fra menyen. Dette kan du gjøre hvis du har fått nye filer på PC-en eller hvis du har installert nye apper.

You may also like...

4 Responses

 1. Trond Gunnar Raa sier:

  På min PC finner Malwarebytes trusler på Google Chrome som ikke er reelle. Det er snakk om 11 trusler som kommer tilbake for hver scanning. Har sendt kommentarer til Google og Malwarebytes, men det blir ikke rettet. Microsoft kundestøtte kan også bekrefte dette.

  • Malwarebytes finner ikke trusler på min PC. Sørg for å oppdatere både Malwarebytes og Chrome.

   OK, jeg ser nå at det er flere som melder om dette på Malwarebytes Forum. Skal se på dette, men dette gjelder slett ikke alle.

   Har du Browser Guard aktivert?

 2. Trond Gunnar Raa sier:

  Har nettopp lastet ned og kjørt siste versjon av Malwarebytes i dag, 28/2-24. Chrome er oppdatert til siste versjon. Malwarebytes finner nøyaktig de samme 11 truslene som den fant første gang i 2022. Jeg ligger de i karantene, og avinstallerer programmet. Når jeg da installerer Malwarebytes igjen, skjer det samme. Jeg har tidligere scannet i samarbeid med Microsoft kundestøtte under fjernstyring av PC. De kan også bekrefte dette.
  Jeg prøver å legge ved et skjermutklipp. Vet ikke om det kan leses.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *