Derfor anbefaler vi Malwarebytes

Malwarebytes er et populært program som gir PC-en din en ekstra beskyttelse mot skadelige programmer. Programmet kan brukes til å fjerne skadevare som ikke andre antivirus oppdager.

Les også: Antivirus-guide

Dette programmet er kjekt å ha som et tillegg til et annet antivirusprogram – erfaringen viser at det gjerne finner skadelige programmer som ikke andre antivirus oppdager.

Derfor anbefaler vi Malwarebytes

Malwarebytes gjør det bra i uavhengige tester. Vår erfaring er at Malwarebytes finner skadevare ikke andre antivirus finner og kan brukes til å skanne PC-en etter behov.

Les også: Beste antivirus for hjemmebrukere

Kan brukes etter behov

Gratisversjon tilbyr en skannemulighet som kan brukes når det passer, for eksempel hvis du laster ned gratisprogrammer fra nettet, eller hvis PC-en begynner å oppføre seg unormalt. Betalversjonen derimot inkluderer sanntidsbeskyttelse, det vil si den oppdager skadevare etter hvert som du bruker PC-en din.

Last ned gratis

Du kan laste ned programmet fra malwarebytes.com (klikk på FREE DOWNLOAD) – last ned og kjør installasjonsfilen. Klikk på Installer og klikk videre på «Meg eller familien min». Klikk deretter på Neste. På neste vindu får du et tilbud om å installere Browser Guard. Dette tilbudet bør du si nei til, fordi du slike ekstra funksjoner gjør nettleseren tregere (selv om utviklerne påstår det motsatte). Klikk på Nei, jeg ønsker ikke ekstra beskyttelse for raskere søking.

Nå settes installasjonen i gang. Du kan til slutt klikke på Ferdig og klikk deretter på Kom i gang. Deretter kan du klikke på Scan for å skannen PC-en for første gang. Når skanningen er ferdig kan du klikke på Quarantine for å sette eventuell skadevare i karantene.

På nest vindu får du et tilbud om å kjøpe Premium-utgaven. Dette bør du si nei til. Klikk på Kanskje senere (Maybe later). Poenget er at Premium-utgaven har en rekke ekstra funksjoner som blir deaktivert etter 30 dager i gratisversjonen. Da er det like greit å si nei med en gang. På neste vindu kan du klikke på Kom i gang.

Nå får du endelig opp programvinduet til Malwarebytes. Vi anbefaler at du deaktiverer Sanntidsbeskyttelse (slå av fire funksjoner). fordi du skal ikke bruke Malwarebytes til å overvåke PC-en kontinuerlig – du skal bruke den etter behov.

Videre bør du slå av at Malwarebytes starter samtidig som Windows starter – dette gjør du via innstillingsknappen øverst til høyre og sikkerhet-menyen.

Vær klar over at du kan også høyreklikke på en mappe eller en fil i filutforsker og velge Malwarebytes fra menyen. Dette kan du gjøre hvis du har fått nye filer på PC-en eller hvis du har installert nye apper.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.