Mailstore tar backup av all e-post!
E-post er fortsatt viktig for kommunikasjon på nettet. Derfor er også sikkerhetskopiering viktig. Med programmet Mailstore kan du ta sikkerhetskopi av alle dine e-postmeldinger.

Les også: Programvare-porten

Tar backup av «alt»

Mailstore Home er et gratis program som fikser dette. Det kan brukes til å ta sikkerhetskopi av alle dine e-postmeldinger, uansett hvilket e-postprogram eller e-posttjeneste du bruker. Programmet kan også brukes til å migrere e-postmeldinger mellom programmer og datamaskiner.

Mailstore Home støtter blant annet følgende e-posttjenester/programmer:

  • Nettbasert e-post som Gmail og Yahoo Mail.
  • Alle POP3-og IMAP-baserte programmer.
  • Microsoft Outlook 2000, XP, 2003, 2007, 2010, 2013 og 2016.
  • Microsoft Outlook Express og Windows Mail.
  • Microsoft Exchange Server 2003, 2007, 2010 og 2013.
  • Microsoft Office 365.
  • Mozilla Thunderbird og SeaMonkey.
  • EML og andre e-post filformater.

Slik fungerer Mailstore

Klikk på Archive E-mail, og under «Create Profile» skal du skrive inn e-postadressen til tjenesten du skal kopiere meldinger fra, og klikk deretter på Start. Du får opp et vindu hvor du skal skrive inn et passord for den aktuelle e-postadressen. En ny profil blir da opprettet under «Saved Profiles» – dobbeltklikk på denne for å sette i gang selve sikkerhetskopiering. Vær oppmerksom på at prosessen kan ta opptil flere timer, dersom du har veldig mange meldinger, og dersom du gjør dette for første gangen.

Programmet gir også en mulighet til å søke i alle e-postmeldinger som er blitt kopiert med Mailstore, altså kan du søke i hele e-postarkivet.

Portabel versjon

Har du flere drev på PC-en din kan du velge å installere Mailstore på D-drevet, for eksempel, hvis du har begrenset lagringsplass på C-drevet. Da velger du portabel-versjon under installasjonen.

Gmail-trøbbel

Skal du bruke dette programmet til å ta sikkerhetskopi av e-post fra Gmail har du et problem. Google, som eier Gmail, har nemlig bestemt seg for å blokkere alle tredjepartsprogramvare fra Gmail. Søkegiganten definerer nemlig alle e-postprogrammer, unntatt sine egne programmer, som «ikke sikre».

Heldigvis er det mulig å fikse dette – besøk nettsiden support.google.com, og klikk på lenken «Less secure apps», og tillat programvare som Google definerer som «ikke sikre».

Last ned

Gratisversjon av programmet kan lastes ned fra mailstore.com – det støtter Windows XP, Vista, Windows 7, Windows 8 og Windows 10.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *