Slik flytter du en installert app uten å ødelegge appen
FolderMove er et gratis program som gjør det mulig å flytte en mapp uten å miste tilgangen til filene i mappen og uten å ødelegge en app du flytter på denne måten.

Les også: Programvare-porten

For deg med begrenset lagringsplass

Hvis du har begrenset lagringsplass på ett av drevene i PC-en din kan dette absolutt være aktuelt. Du kan altså bruke dette programmet til å flytte programvare et annet sted uten å miste funksjonaliteten til programvaren. Gratisprogrammet sørger for å beholde tilgangen til filene.

Du kan selvfølgelig installere programmet på nytt, men det er ikke alltid et godt alternativ og derfor kan FolderMove være nyttig.

Slik fungerer det

Du finner FolderMove på foldermove.com. Det er ganske brukervennlig, men husk at du må høyreklikke på FolderMove-programfilen og kjøre programmet som administrator ellers fungerer ikke programmet.

Du velger originalmappen via «Move From», det vil si du blar deg frem til for eksempel C:\Programfiler\Mappe-navn (eventuelt et annet sted hvor originalappen er plassert) – klikk på OK, velger destinasjonsmappen via «Move To» (for eksempel på D:\ – du skal ikke spesifisere mappenavn) og klikk til slutt på «Move and set Symbolic link»-knappen for å starte prosessen.

Hvis du sjekker drev C og D vil du se at den aktuelle mappen eksisterer begge steder, men det er kun på D at mappen har noe innhold. Programmet lager symbolske lenker som peker fra originalmappen til den nye mappen. Windows og programmer blir omdirigert til den nye destinasjonen.

Konklusjon

Du har selvfølgelig ingen garanti for at dette fungerer med alle apper, men vi har selv prøvd og det fungerer som en drøm. Dette er altså et godt alternativ hvis du sliter med liten lagringsplass på ett av drevene på PC-en din.

Du er selv ansvarlig for bruk av dette programmet, men vi anbefaler at du eventuelt bruker det på programmer som er enkelt å installere på nytt hvis det går galt. Du bør ikke bruke denne metoden på kritiske eller store programmer som krever kompliserte installasjoner.

Kilde: ghacks.net

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *