Lightroom slettet alle bildene

I forrige uke skjedde det som ikke skal skje. Brukere av Adobe Lightroom opplevde at alle bildene deres blir slettet etter en oppdatering av appen.

Les også: Guide: Lightroom Classic

En oppdatering som ble lagt ut i forrige uke førte altså til at alle bildene på den aktuelle enheten ble slettet. Alle preset (forhåndsredigeringer) ble også slettet. Selskapet Adobe sier at de ikke kan gjenopprette bildene som ble slettet.

Les også: Facebook-gruppe for Lightroom

Det er etter hvert kommer flere meldinger fra brukere som har mistet mange års arbeid på grunn av denne feilen. Det viser jo hvor viktig det er med backup.

Adobe er klar med en fiks

Adobe har lagt ut versjon 5.4.1 som skal fikse denne feilen. Det er altså versjon 5.4 som har feilen. Sørg for å oppdatere til versjon 5.4.1. Denne fiksen hjelper dessverre ikke brukere som allerede har mistet sine bilder.

Gjelder ikke Lightroom Classic

Det viser seg at det er kun Lightroom for iPhone og iPad som er berørt av denne feilen. Brukere av Lightroom for Android og Lightroom Classic skal ikke være berørt.

Adobe sier videre i en pressemelding at denne saken berører brukere av Lightroom for iPhone og iPad uten Creative Cloud-abonnement, pluss Creative Cloud-abonnenter som ikke har aktivert synkronisering til nettskyen.

Kilder: adobe.com, photoshop.com, petapixel.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.