Lightroom eller Capture One? Det er spørsmålet!

Dette er det ganske mange fotointeresserte som lurer på. I 2019 er det mange som mener Adobe Lightroom Classic og Capture One er de beste programmene for fotografer.

Les også: Dette er Lightroom Classic
Les også: Dette er Capture One

Begge programmene har sine fordeler og ulemper. Fotograf Andy Day har skrevet en artikkel om sine vurderinger.

Hva er best?

Dette er noen av vurderingene til Andy Day:

  • Capture One er vesentlig dyrere enn Lightroom Classic. Du kan bruke Lightroom Classic i over fire år for den samme prisen du betaler for fullversjon av Capture One. Det bør likevel legges til at dersom du har kamera fra Fujifilm eller Sony får du Capture One til redusert pris.

  • Capture One er vesentlig raskere enn Lightroom Classic. Du vil blant annet legge merke til dette når du blar i bilder.

  • Capture One gir deg bedre kontroll over redigering av bilder. Dette er mer synlig på detaljenivå. Capture One gir deg også bedre kontroll over redigering av spesifikke deler av et bilde.

  • Capture One er bedre på såkalt tethering, det vil si overføring eller synkronisering av bilder mellom kamera og datamaskin.

Hva bør du velge?

Det er et godt spørsmål. Det er som å sammenligne PC og Mac. Det kommer an på hvem du spør. Det handler også om hva du er vant med. Hvis du spør profesjonelle fotografer om dette er meningen faktisk delte og de har sterke meninger på hver sin side. Ønsker du bedre kontroll over bildene bør du kanskje velge Capture One. Er du blitt vant til Lightroom bør du kanskje fortsette med Lightroom.

Kilde: fstoppers.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.