Test av «fremtidens kamera»
Det nærmer seg lansering av et unikt kamera med hele 16 objektiver innebygd, altså ikke utskiftbare objektiver. Interessen for dette kameraet er ganske stor, men det får blandede resultater i tester.

Les også: Dette er Light L16

Unikt konsept

Kjendisfotograf Ted Forbes har tidligere omtalt dette kameraet som «fremtidens kamera» og har nå lagt ut en video med test av kameraet. Han synes det er beundringsverdig at dette lille selskapet prøver seg på et såpass annerledes kamera. Det er mye teknologi i kameraet og han liker det.

Kameraet bruker visstnok ikke ett av objektivene til å ta et bilde, men kombinasjon av flere objektiver, for eksempel 10 objektiver på det samme bildet. Dette betyr med andre ord at du som fotograf velger ikke hvilket objektiv som skal ta bildet, men kameraet velger dette basert på hva slags bilde du skal ta og hvilke innstillinger du velger.

Bildet kan overføres fra kameraet til din datamaskin og du må installere spesiell programvare for å kunne arbeide med bildet. Du kan velge mellom automodus (automatiske innstillinger) og manuell modus (du velger selv blender, lukker og ISO).

Konklusjon

Ted Forbes får et godt førsteinntrykk av kameraet. Selve huset har god kvalitet og har god design. Brukervennlig er det også, i hvert fall delvis.

Det som imidlertid ikke er så bra er at kameraet har såpass mange objektiver at det blir litt upraktisk, det vil si alle objektivene dekker nesten hele overflaten på kameraet og det betyr at du må passe på at ikke fingrene dine blokkerer noen av objektivene. Programvaren som brukes med kameraet er også en skuffelse og bildeoverføring er alt for treg. Bildekvaliteten imponerer heller ikke.

Alt i alt liker Ted Forbes konseptet, men han mener produsenten har en del jobb å gjøre før han kan anbefale kameraet.

Video

Dette er en test av Light L16:

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.