Unikt kamera med 16 objektiver innebygd

Det nærmer seg lansering av et kamera med hele 16 objektiver innebygd, altså ikke utskiftbare. Interessen skal visstnok være ganske stor, men resultatet av de første testene av kameraet er ikke spesielt positive.

Les også: Light L16

Selskapet Light skal snart lansere kameraet Light L16 med hele 16 objektiver og 52 megapiksler. Dette kameraet ble presentert for første gang i oktober 2015 da prototypen ble presentert.

16 objektiver

Kameraet er utstyrt med følgende objektiver (16 individuelle moduler):

  • 6 x 150 mm telefoto objektiver,
  • 5 x 70 mm f/2 objektiver.
  • 5 x 28 mm vidvinkel f/2 objektiver.Videre har kameraet lagringskapasitet på 256 GB (rundt tusen bilder eller mer). Det støtter filtypene JPEG, TIFF og DNG. ISO 100 – 3200G. Kameraet har Android-system innebygd, pluss GPS, WiFi og Bluetooth. Innebygd blits. USB-kobling.

Du finner mer informasjon om Light L16 på light.co/camera.

Utsolgt

Prisen for vidunderet har tidligere (april 2017) vært 1699 USD (rundt 13 800 kroner), men i dag er prisen 1950 USD (15 900 kroner). Det er visstnok ganske mange som har forhåndsbestillt kameraet og det er utsolgt. Kameraet skal etter planen kunne leveres mot slutten av 2017.

Kamera-tester

De første testene av dette kameraet er allerede klare og det ser ikke spesielt bra ut. Det er mange som ikke ser behovet for et slikt kamera. De fleste av potensielle kjøpere har allerede mobiltelefoner som tar gode bilder. Faktum er at man trenger en datamaskin for å kunne redigere bildene fra et slikt kamera og dette blir for komplisert for mange. Du kan se noen bilder som er tatt med Light L16 på nettsiden petapixel.com og bildekvaliteten imponerer ikke.

Konklusjonen er ikke bare negativ. En av anmelderne mener kameraet er lett, innovativt, brukervennlig, pluss at bildekvaliteten er god. Problemet er at dette kameraet lager ekstremt store filer og programvaren som leveres med kameraet gjør ikke en god nok jobb med konvertering fra raw-format til JPEG-filer.

Flere av fotografene som har testet kameraet vil ikke avskrive det helt. De mener den største svakheten er altså programvaren som følger med. Hvis denne delen blir bedre kan kamerat ha en fremtid.

Kilder: lightrumors.co, petapixel.com (1), Petapixel.com (2)

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *