Stor sikkerhetsoppdatering for Java
Hvis du bruker Java bør du oppdatere nå. Selskapet Oracle har lagt ut en ganske stor oppdatering. Denne gangen dreier det seg om hele 334 sikkerhetsoppdateringer.

Slik kan Java oppdateres

Du kan laste ned oppdateringen via Kontrollpanel, Programmer, Java. Trykk på Update-fanen, og Update Now-knappen. Du får tilgang til kontrollpanelet i Windows ved å søke etter kontrollpanel via søkevinduet i Windows.

Hvis ikke du finner Java i kontrollpanelet betyr det at du rett og slett ikke har Java installert og da slipper du å oppdatere Java.

Hvis ikke du ser Update-fanen i Java-vinduet i Kontrollpanelet kan du oppdatere Java via nettsiden java.com – klikk på Windows Online – last ned og kjør installasjonsfilen. Klikk på Install-knappen og deretter på OK. Java blir nå oppdatert.

Dersom du får et vindu hvor du kan velge å fjerne (Uninstall) gammel Java på datamaskinen. Her får brukeren et dilemma. Hvis du beholder den gamle Java er det en sikkerhetsrisiko, hvis du fjerner den vil kanskje ikke gamle Java-apper virke. For de fleste er det greit å avinstallere gammel Java. Klikk på Next-knappen og deretter på Close. Java er nå oppdatert.

Flere og flere dropper Java

Mange nettbanker har for lenge siden sluttet å bruke Java for innlogging og flere og flere velger andre løsninger – les mer. Du bør likevel oppdatere nå hvis du bruker Java til andre ting.

Slik avinstallerer du Java

Det kan være en fordel å beholde Java, fordi mange tjenester bruker fortsatt Java. Ønsker du likevel å kvitte deg med Java kan du gå til kontrollpanel, klikk på Programmer og deretter Programmer og funksjoner. Klikk på Java og klikk på Avinstaller i toppmenyen. Har du Windows 10 finner du kontrollpanelet ved å søke etter kontrollpanel via søkevinduet.

Kilde: oracle.com

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *