Gode råd til deg som har hjemmekontor

Nasjonal sikkerhetsmyndighet har lagt ut veiledning for personer som har hjemmekontor.

Les også: De beste VPN-appene

I disse dager er det veldig mange som er nødt til å jobbe hjemmefra med hjemmekontor, men det er ikke alle som tenker på konsekvensene. Derfor har Nasjonal sikkerhetsmyndighet valgt å legge ut tips og gode råd.

Redusert sikkerhet

Bruker du hjemmekontor har du ikke de samme sikkerhetstiltakene som kanskje din arbeidsplass har. Du bruker gjerne annen datamaskin, et annet nettverk og en annen internett-kobling enn det du bruker på en arbeidsplass. Når du jobber hjemmefra blir gjerne sikkerheten kraftig redusert.

Tips om sikkerhet

  • Sørg for å bruke oppdatert datautstyr og operativsystem. Bruker du en PC med Windows bør det være Windows 10 som holder seg oppdatert automatisk.

  • Sørg for å bruke passord som er sikkert nok. Les mer i vår artikkel. Bruk gjerne en form for 2-faktor autentisering, for eksempel både passord og en kode for eksempel via SMS.

  • Unngå å koble tilfeldige eksterne enheter til PC-en mens du har hjemmekontor. Dette gjelder spesielt minnepinner som kan ha skadevare.

  • Du bør være forsiktig med hvilke nettsider du besøker og hva du laster ned og installerer av gratisvare. Slik aktivitet hører ikke med hvis du jobber hjemmefra, med mindre det har direkte med jobben å gjøre. Slik ting reduserer sikkerheten. Det ideelle er å bruke egen PC for jobb og en annen for privatbruk.

  • Hjemmenettverket bør være lukket og godt sikret. Naboen bør ikke ha tilgang til dette nettverket!

  • Dersom du jobber med sensitiv informasjon bør du vurdere å kryptere data. Les mer i vår artikkel.

  • Bruk gjerne en VPN-løsning i hjemmekontoret.

Du finner mer informasjon på nsm.stat.no.

Andre tips

Dette er nyttige tips som ikke har direkte med sikkerhet å gjøre:

  • Du kan bruke nettverkskabel (av typen Cat5e) mellom ruteren og PC-en din. Dette vil meget sannsynligvis føre til at du får raskere internett, fordi at det er den trådløse ruteren som ofte er flaskehalsen når det gjelder hastigheten på nettet. Du kan sjekke hastigheten via vår guide.

  • Trenger du en app for å måle tiden du bruker på en oppgave kan du bruke Clockify eller Grindstone.

  • Bruker du Windows 7 bør du vurdere oppgradering til Windows 10. Dette kan du faktisk gjøre helt gratis – les mer i vår guide.

You may also like...

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *